Siv Marit Egseth, «Inga», fra Buvika kommer med singelen «Glass» i begynnelsen av mai.

«Forvekslet» med Mette-Marit

Hvordan valgte du artistnavnet ditt?

— Det begynte som en spøk for ett og ett halv år siden. Jeg jobbet på Peppes, og ofte når jeg svarte på telefonen med; «Velkommen til Peppes, du snakker med Siv Marit» så sa de «Hæ! Snakker jeg med Mette-Marit?». Jeg ble litt lei av den spøken etter hvert. I tillegg var det flere som søkte meg opp og kontaktet meg gjennom Facebook, så da ville jeg ha annet artistnavn enn mitt eget. Jeg har brukt «Inga» siden i høst. Og nå sier jeg «Velkommen til Peppes, du snakker med Inga», ler Siv Marit.

Som artisten Inga har hun utgitt to singler alene, en i høst og en i februar. Nå kommer hun altså med singelen «Glass», som hun gir ut sammen med artisten ÅSN.

Hvem er «ÅSN»?

— Han heter Sebastian Aasen. Nå bor han i Trondheim, er produsent og studerer musikkteknologi på NTNU. Det var han som laget idé og utkast på en instrumental og sendte over til meg. Jeg la på melodi og tekst og returnerte den. Ett par små detaljer ble endret, men prosessen har vært «kjapp og gæli», sier Siv Marit.

Hun forteller at de har plukket fra forskjellige sjangre, men at låten egentlig ligger innen popsjangeren.

— Når det går så fort så er ideene trigget ganske naturlig, og det er da det blir best. Vi er ganske fornøyd.

Minnet om knust glass

Aasen og Siv Marit har ikke samarbeidet før, men hun berømmer samarbeidet og har stor tro på at det vil bli flere produksjoner sammen. Temaet i låten var det Siv Marit som kom opp med.

— Noen av lydene på instrumentalen han sendte meg minte om glass som knuste. Det inspirerte til refrenget.

Singelen «Glass» handler om å lengte tilbake til mindre kompliserte tider. Den reflekterer over hvor oppslukt man kan være i begynnelsen på et forhold og hvordan det gradvis går over til å irritere seg over små bagateller i hverdagen. De synger om at det ofte er vanskelig å huske hvor enkelt alt var i begynnelsen av et forhold.

Har drømmejobben

Til daglig jobber Siv Marit både med egen og andres musikk.

— Det blir halvt om halvt med egenprodusert musikk og låtskriving for andre. Jeg hopper på de muligheten som byr seg, og fokuserer like hardt på begge, sier Siv Marit som ikke legger skjul på at det har bydd seg en del muligheter som låtskriver for andre.

Hun synes at det er artigst å skrive sangene, selv om det også er stas å fremføre egne låter.

— Da får jeg jo direkte «feedback» fra publikum. Men, det er også veldig spennende når andre artister fremfører mine låter, for det er artig å se hva de tilfører sangene mine.

Takker mor og far

Siv Marit har musikk som jobb, og er veldig glad for at hun har den muligheten.

— Jeg skriver sanger og er i studio. Det er det jeg har lyst til, så jeg skal ikke klage, sier hun.

Hun er klar på hvem hun har mest å takke for at hun har mulighet til å leve ut drømmen.

— Mamma og pappa. Jeg takker dem for støtte, omsorg og lommepenger når den fattige musikeren sliter. Jeg hadde ikke fått det til uten dem, humrer Siv Marit.

Toril.Langmo.Skjetne@avisa-st.no

48001020