Ranheims debutsesong i Eliteserien er i ferd med å utvikle seg til et lite eventyr. Den lille dugnadsklubben fra Trondheim med spillere som kriger i 90 minutter på søndag og går på jobb for å slå inn spiker på mandag ligger nå på 3. plass i Eliteserien etter fem kamper. Fire seiere på de fem første kampene gjør at klubben nå ligger på kvalifiseringsplassen til Europa League. Søndag kveld tok de nok en skalp da Lillestrøm ble slått 1–0 på eget gress.

- Det er fortjent

Arnstein Røen gikk fra trenerjobben i Orkla til å bli medtrener med Svein Maalen i Ranheim. Han er ikke overrasket over at Ranheim henger med de beste lagene, men at poengfangsten er litt over forventning.

Ranheim har levert glimrende fotball i Eliteserien og ligger nå på tredjeplass etter fire seiere på fem kamper.

- Vi er i slag for tiden. Vi har tatt mye poeng, men vi synes vi fortjener det også. Vi hadde forventet at vi skulle være gode, men poengfangsten til nå er vel kanskje litt i overkant av det vi forventet. Jeg tror ikke det er mange som forventet dette, sier Røen.

Reiste seg etter nedtur

Det åpnet forrykende med 4-1-seier mot Stabæk, men laget kom fort ned på jorden igjen etter 0-4-tap mot Tromsø. Likevel klarte Ranheim å heve seg igjen og står nå med tre strake seiere, hvorav to på bortebane.

- Det var et tungt tap mot Tromsø fordi det ble så mye. Vi synes vi gjorde det bra defensivt i en time. Spillerne lærte mye av den kampen. Vi brukte en del tid på den kampen og spillerne er veldig fokusert på å lære. Det er svært gledelig at vi har klart å heve oss på denne måten, sier Røen.

Møter gamleklubben

Nå får også Røen gleden av å møte gamleklubben Orkla i 2. runde i NM. Det var akkurat det han håpet på da han så Orkla gikk videre fra 1. runde.

- Jeg håpet på det og mente det var en helt naturlig kamp ettersom runden blir satt opp og ikke trukket. Jeg tror det blir en fotballfest og håper det er mange som møter opp for å se den kampen, sier Røen.

- Hvordan blir det å møte gamleklubben?

- Det blir spesielt når du har vært i en klubb så lenge. Jeg var trener for klubben i seks år før jeg dro til Ranheim og har hatt ett eller annet verv i klubben siden 2003. Jeg har et ekstra forhold til Orkla. Før og etter kampen blir nok spesielt for min del, men underveis er bare fokuset å slå ut Orkla, sier Røen.

Kan bli endringer

Ranheim tok seg videre etter å ha slått Kvik 1–0 i første runde. Til den kampen hadde Ranheim skiftet ut mange spillere. Det kan også bli tilfelle mot Orkla. Ranheim er inne i et tett kampprogram. Søndag slo de Lillestrøm 1–0 og onsdag venter Brann, før det er Vålerenga på lørdag og Orkla på tirsdag igjen. Ikke nok med det, så venter Rosenborg fire dager etter Orkla-kampen.

- Det er for tidlig å si noe om lagoppstillingen. Vi gjorde mye endringer mot Kvik fordi vi var og er inne i et tøft kampprogram. Det er mulig vi må se på belastningen på spillerne frem mot Orkla-kampen også. Vi har en bred stall og god stall, sier Røen.