Orklahallen var denne helgen fylt til randen av badmintonspillere i alle aldere. For tredje gang arrangerte Orkanger badmintonklubb Orklacupen og denne gangen var påmeldingen bedre enn noen gang. Forut for stevnet hadde arrangøren dobbeltsjekket at det var den største turneringen i Norge, men under arrangementet fikk de beskjed om at Vestlandsmesterskapet hadde noen få deltakere flere. Dermed ble de degradert til nest største turnering i Norge. Det la imidlertid ingen demper på badmintonfesten som ble arrangert i Orklahallen. Til sammen ble det spilt hele 509 kamper i løpet av lørdagen og søndagen.

- Godt gjennomført

Når flere av spillerne er med i både double og singel i løpet av turneringen, blir det etter hvert vanskelig å holde skjema. Badmintonklubben hadde leid inn hjelp i sekretariatet for å holde styr på kampoppsett og det angret de ikke på.

- Vi kom godt gjennom både teknisk og sportslig. Det er det tekniske som er den store utfordringen. Det er vanskelig å holde kontroll på oppsettet når spillere er med i både double mix og singelklasser. De som vi leide inn har god erfaring med slike arrangement og ser tidlig når kamper må omjusteres, så dette gikk veldig bra. Vi er meget godt fornøyd med gjennomføringen og har fått satt Orkanger badmintonklubb på kartet, sier Winger.

Gode penger

En så stor turnering gir også klingende mynt i kassa. Det vil si, det gjorde det ikke før, men nå som halleien er halvert, sitter badmintonklubben igjen med en slant penger etter den utrettelige dugnadsinnsatsen som ble lagt ned denne helga.

- Nå når hallprisen ble satt ned, så tørr vi å arrangere slike arrangement. Det er også grunnen til at vi kan arrangere veteran-NM fra 8. til 10. mars neste år. Nå har vi et stort håp om å sitte igjen med et overskudd etter denne turneringen. Nå har vi gått gjennom regnskapet helt enda, men vi vil kanskje sitte igjen med 30 000 kroner. Det er kanskje småpenger for noen, men for oss betyr det alt for å kunne gi et godt tilbud til våre medlemmer, sier Winger.

Gode lokale prestasjoner

Orkanger badmintonklubb stilte mannsterke med hele 40 lokale spillere til årets turnering og flere gjorde sakene sin veldig godt og tok seg helt til finalen.

Sander Hegseth tok seg til hele tre finaler. Sammen Kasper Hegseth Nordland vant han doublefinalen i 15-årsklassen. Han vant også MIX-finalen i double. I singel måtte han se seg slått i finalen. Totalt sett en meget god helg for den lokale 15-åringen.

Odin Mauset Skaugen gjorde også sakene bra. Han tok seg til finalen B-seniorklassen, men måtte se seg slått der. Sammen med Magnus Westerlund vant han doublefinalen i C-klassen. Westerlund gikk til topps i C-klassen for herrer.

Helene Winger og Mona Øyen gjorde det meget bra i double og gikk helt til finalen C-klassen for seniorer, men der måtte de nøye seg med andreplass. Øyen tok seg også til finalen i MIX-double sammen med Joakim Bedsted, hvor det endte med tap.