Meldal Sparebank og Orkdal Sparebank ble i høst slått sammen. Fusjonen trådte offisielt i kraft 1. oktober i år. Den nye banken heter Orkla Sparebank.

De to lokalbankene har i alle år vært svært synlige i lokalmiljøet som sponsorer og bidragsytere, spesielt mot idrett og kultur. Flere idrettsanlegg har blant annet navnet etter Orkdal Sparebank og Meldal Sparebank.

Disse sitter i styret i Orkla Sparebank

Eksempler er Orkdalsbaken stadion (Fannremsmoen), Orkdalsbanken Indoor (innendørs fotballbane) i Børsa,  friidrettsstevnet Orkdal Sparebank Lekene i Børsa og Meldalsbanken Arena på Storås.

Men hva skal disse anleggene hete etter bankfusjon og navnebytte?

- Vi jobber med dette nå, sier Terje Sletvold, markedsrådgiver og sponsoransvarlig i Orkla Sparebank.

Stadion på Fannremsmoen fikk nytt navn på slutten av forrige uke.

- Orkdal IL/Orkla FK har fått siste ord på banens navn, og det ble ikke overraskende «Orkla Sparebank stadion», forteller Sletvold.

Fotballhallen på Storås (Meldalsbanken Arena) har ikke fått navn ennå. Saken er oversendt selskapet bak hallen, og det ventes et forslag derfra ganske snart.

- Faren er jo at vi spiller oss selv over sidelinja, ved at navnet vårt forsvinner i stadion-navnet. Men der det skjer, kompenserer vi med logo og bankens navn på plakater i anlegget, forklarer Sletvold.

Dette er bankens nye logo etter fusjonen

Han påpeker også at banken ikke må bli for svulstige i bruk av banknavnet: Det må henge på greip med hvor anleggene ligger, slik at det ikke blir forvirring i forhold til terminlister. Det passer kanskje dårlig at et anlegg i Skaun eller Meldal har "Orkla" i stadionnanvet.

- Orkdalsbanken Indoor i Børsa har allerede skiftet til Orkla Sparebank Indoor. Det tok vi en kjapp beslutning på, sier Sletvold.

- Men hva med friidrettsstevnet i Børsa, som de siste åra har bært navnet Orkdal Sparebank Lekene?

- Det har vi ikke diskutert ennå, men det blir vel Orkla Sparebank Lekene, da, sier Sletvold, som tar forbehold inntil han får snakke tmed arrangørene.

- Når blir dere ferdige med jobben med å bytte navn?

- I løpet av våren eller tidlig sommer, svarer Sletvold.

Nå er fusjonen vedtatt

Etter sammenslåinga vil den nye banken blir Midt-Norges største Eika-bank, med en forretningskapital på 10,8 milliarder kroner og en egenkapital på 965 millioner kroner. Fusjonsbanken vil ha 24 000 kunder, sju kontorer og 61 ansatte.

Meldalsbanken Arena vil også få et nytt navn etter hvert.