Orkla kom fra en meget oppløftende seier i cupen hjemme mot 2. divisjonslaget Nardo og hadde fått beskjed om at eliteserielaget Ranheim blir motstander i den 2.-runden. Mandag kveld var det duket for bortekamp mot Levanger 2 og en kan trygt si at Orkla kom ned på jorden igjen etter cupavansementet. Orkla-trener Stig Kammen legget ikke skjul på skuffelsen etter 2-0-tapet for Levangers andrelag.

- Det var bare trist. Alt vi var dyktige på mot Nardo som går på energi, entusiasme, vilje var ikke til stede. Det må kanskje jeg også ta på meg skylden for. Det er mulig inngangen til kampen ikke var god nok. Jeg har ikke sett oss svinge så mye som vi gjør nå. Dette var den dårligste prestasjonen i 2018, sier en skuffet Kammen til ST.

Skapte knapt sjanser

Første omgangen var en tam forestilling hvor lagene går til pause med 0–0. I andre omgang tar vertene ledelsen etter seks minutter. Orkla klarer aldri å svare på Levangers scoring og i stedet er det hjemmelaget som øker til 2–0 ti minutter før full tid og det blir også sluttresultatet.

- Igjen gir vi bort to mål på personlige feil. Vi spiller ikke slik vi skal spille og skaper nesten ingenting. Det var en fullt fortjent seier til Levanger som var et ålreit fotballag, men det er ikke noen unnskyldning for at vi taper kampen, sier Kammen.

Vil snu det mot Byåsen

Orkla klarte å heve seg etter nedturen mot Steinkjer ved å slå ut Nardo av cupen i den påfølgende kampen. Nå må laget på ny heve seg betraktelig når Byåsen kommer på besøk kommende lørdag.

- Jeg kan gå så langt som å love at prestasjonen kommer til å bli bedre mot Byåsen. Spillergruppen er mentalt sterk. Det viste vi mot Nardo. Vi hadde gledet oss til kampen mot Byåsen før sesongen, fordi vi hadde såpass tro på at det var to topplag som skulle møtes i den tredje serierunden. Nå viser det seg at det er to bunnlag som møtes og da blir kampen enda mer viktig. Vi kommer nok til å bruke litt lengre tid på kampen mot Levanger enn det vi gjorde etter Steinkjer-kampen. For vi kan ikke har flere slike kamper, sier Kammen.

Berdal tilbake

Gledelig for Orkla er det at Øystein Berdal er tilbake for fullt etter noen år militæret. Han fikk en halvtime mot Levanger 2 mandag. I tillegg fikk junior Oskar Andreassen som er på utlån fra Ranheim prøve seg i et kvarter mandag.

- Øystein er tilbake for fullt nå og det er gledelig. Oskar er en junior som Ranheim har veldig tro og ville låne han ut til et seniorlag denne sesongen. Siden han er midtbanespiller og vi har flere midtbanespillere ute, så passet det oss fint å få inn han, sier Kammen.

Orkla-trener Stig Kammen mener kampen mot Levanger 2 var den svakeste prestasjonen i 2018.