Orkdal

Det sier Paal Magnus Tødaas, trener for OIFs damelag (sammen med Bjørn Bakken), som i serieåpninga i 2. divisjon lørdag fikk stygge sifre i målprotokollen.

Det endte med 5-1-seier til Molde i Idrettsparken. Kanskje som forventet, men kanskje det ikke burde gått galt.

Sensasjon?

I en førsteomgang da hele det første kvarteret handlet om balltrilling, våknet OIF brått. De fikk to cornere på rappen, og så ut til å ha ristet av seg det som lignet på serieåpningsnerver i starten.

Så – etter at Molde hadde hatt ballen klart mest – kom scoringen etter 18 minutter. Ingrid Stuen ble spilt fikst gjennom av Heidi Slupphaug like utenfor 16-meteren, og alene med keeper satte hun ballen vakkert i krysset forbi Moldes keeper.

Skulle vi bli vitne til en aldri så liten sensasjon i kulingkastene mot en av seriefavorittene?

Marerittet

OIF fortsatte med noen fine raid, spesielt på høyrekanten der nevnte Slupphaug var god. Men mot slutten av omgangen kom utligningen. Vera Vik sendte et langskudd mot OIF-målet, et vindkast tok tak ballen, og keeper Sandra Nygård kunne bare slå den i eget nett.

Kalddusj er å overdrive – utligningen var ikke ufortjent, men den kom på et særdeles ugunstig tidspunkt. Og virket unødvendig. Unødvendig var også 1-2-målet vel ti minutter ut i andre omgang, da en Molde-spiller fikk stå helt uforstyrret og heade ballen i mål etter corner.

OIFs mareritt startet for alvor i det 72. minutt da Molde lekkert gikk opp til 3–1. Og da det ble ytterligere to mål i løpet av kampens siste fem minutter, ble det hele et synlig bevis på at Molde er et ganske så mye bedre lag enn OIF.

Begredelig andreomgang

— Jeg er enig i at Moldes to første scoringer var unødvendige. Men alt i alt tapte vi for et bedre lag, sier Paal Magnus Tødaas.

For OIF var det viktig å stenge igjen bakover.

— Vi greide det brukbart i første omgang. Men når Molde får to scoringer, må vi framover. Det har ingen hensikt å ligge bakpå når vi ligger under. Dermed får Molde rom, og vi lykkes ikke med våre kontringer. Vi ser tydelig forskjell på to lag som trener tre kontra fem dager i uka, sier Tødaas.

Faktum er at Moldes keeper neppe får mange omganger som andreomgangen mot OIF. Hun var knapt borti ballen.

Bør glemmes snarest

— Vi er et par nummer for små mot et slikt lag. Molde, KIL/Hemne og Fortuna er nok de lagene som kommer til å kjempe i toppen, sier Tødaas.

På OIF var Heidi Slupphaug frisk og rask i første omgang, men sluknet litt i andre. Mari Lian var energisk og løpsvillig, men fikk ikke skapt all verden. Når laget forsøkte seg på pasninger, ble det i stedet poling. De hang ganske enkelt ikke med i svingene mot ballsikre romsdalinger. I det hele tatt var dette en kamp hjemmelaget snarest bør glemme.

Heidi Slupphaug var god i første omgang, men kom litt bort i andre - i likhet med resten av OIF-laget.
Veldig lettkjøpt når Molde går opp til 2-1 i andre omgang. Her er det markeringssvikt.