Fredag kveld var det serieåpning i 5. divisjon avdeling 3. I den avdelingen befinner det seg fem lokale lag: Buvik, Svorkmo, Orkanger, Rindal og KIL/Hemne 2. For de fire førstnevnte var det serieåpning fredag.

God start

Svorkmo åpnet borte mot Charlottenlund 2 og fikk en meget god start på sesongen med 3-0-seier. Det sto 0–0 til pause, men i andre omgang fikk Svorkmo en tidlig straffe som Jacob Berntzen satte i mål. To minutter senere dobler Per Olav Jensen ledelsen før Thomas Rygh fastsatte sluttresultatet til 3–0 et kvarter før slutt.

- Vi spiller en god kamp defensivt og slipper Charlottenlund til bare en stor sjanse i løpet av kampen. Vi spilte på en gammel og hard kunstgressbane, så det ble mye kriging, men det er godt å starte sesongen med tre poeng, sier Svorkmo-trener Gøran Aakerholm.

Sløste med sjansene

Buvik hadde besøk av nyopprykka Nidaros på Da Tel-Arena og det endte med et skuffende tap. Gjestene åpnet best og fikk en tidlig scoring på en corner. Buvik tok etter hvert over kampen og skapte en rekke store muligheter. To i tverrligger, en i stanga og flere ganger alene med keeper. Derimot var det Nidaros som økte ledelsen i Buviks gode periode. Vertene styrte også andre omgang, men klarte ikke å skape like mye som i første omgang og dermed endte det med 2-0-tap.

- Vi har nok sjanser til å score mål. Vi slipper inn litt enkle mål, så er det litt udugelighet av oss at vi ikke scorer mål. Hadde kampen blitt spilt igjen, så er jeg sikker på vi hadde vunnet den, sier Buvik-trener Ole Johan Helland.

Ledet, men tapte

Orkanger møtte Trond på bortebane og fikk en god start på kampen. Til pause sto det 2-2, men to minutter ut i andre omgang sendte Thomas Antonsen Hansen Orkanger i føringen 3–2 med sin tredje scoring i kampen. Deretter sa det stopp for OIF som slapp inn fem mål på rappen og tapte til slutt 7-3.

Rindal møtte Flatås på bortebane og spilte 2–2. Anders Nerbu Løfald scoret begge målene for Rindal.

KIL/Hemne 2 spilte søndag borte mot Frøya. Andrelaget ledet 2–1 til det gjensto noen få minutter. En utvisning til hvert av lagene og to sene Frøya-scoringer sørget for at det ble tap 3-2.

Det var ingen lokaloppgjør i den første serierunden, men i andre serierunde er det duket for to lokaloppgjør fredag 27. april når Svorkmo møter Buvik på bortebane og KIL/Hemne 2 tar imot Rindal. Orkanger møter Frøya på hjemmebane søndag 29. april.

Svorkmo fikk en god start på sesongen i 5. divisjon da de slo Charlottenlund 2 3-0 fredag. Foto: Svorkmo NOI