Lensvik IL har ytret ønske om at Agdenes kommune bygger en basishall til en verdi av 8,5 millioner kroner i tilknytning til Agdeneshallen. Politikerne ser positivt på henvendelsen.

Idrettslaget har skrevet et brev til kommunen, hvor de begrunner hvorfor de mener det er behov for en slik hall.

«Basishall er en hall som er bygd opp med fokus på basistrening som gir grunnleggende motoriske ferdigheter uansett idrett, det være seg fotball, håndball, ski eller friidrett», skriver de.

De viser til at hallen kan benyttes til et bredt aktivitetstilbud, og ramser opp: Turn og gymnastikk for alle aldre, breddeidrett for barn, ungdom og voksne, barnehager/skoler/SFO, personer med nedsatt funksjonsevne og egenorganiserte aktiviteter i alle aldre.

8,5 mill.

I Agdenes er det en presset situasjon med tanke på treningstider i dagens hall. En basishall vil redusere dette presset, og vil også gjøre det lettere for turnavdelinga, som kan ha en del utstyr stående oppmontert til bruk. I dag drives det kun turn én dag i uka, fordi presset er stort på tider samt at det kreves mye utstyr på treningene.

Ifølge brevet fra Lensvik IL er kvadratmeterprisen på slike haller 17 000 kroner. De sier hallen må være minimum 500 kvadratmeter for å kvalifisere til spillemidler, og har derfor kommet fram til en prislapp på 8,5 millioner kroner. Det er da tenkt en hall tilsvarende den eksisterende, med samme takhøyde, som bygges på i retning sentrum.

Ifølge idrettslaget vil kommunens andel i inverteringa komme på halvparten av kostnaden, etter at moms og spillemidler er trukket fra. De ber altså kommunen om å gå inn med 4,25 millioner kroner i en ny hall i Lensvik.

- Skal bygge skole

«Et slikt prosjekt er av meget stor interesse for idretten i kommunen å få realisert. Derfor vil Lensvik IL, om det er mulig, tilby seg å bidra om det lar seg gjøre innenfor lovens begrensninger», står det i brevet.

Formannskapet behandlet saken denne uka, og fattet dette vedtaket: «Formannskapet ser positivt på henvendelsen og vil gå nærmere inn i saken i årets budsjettforhandling».

Det ble imidlertid pekt på noen ankepunkter i debatten i møtet.

- Dette er noe vi har ønsket oss, og det er kjempepositivt. Men vi skal bygge ny skole, og jeg vet at det er tenkt trafo og infrastruktur til skolen akkurat i det området hvor det ønskes hallutbygging. Dette må vi komme tilbake til i budsjettprosessen. Kanskje settes hall opp mot skole? Det er ikke sikkert vi har råd til begge deler. Det er uansett bra at initiativet kommer nå, og ikke når trafoen står der, sa varaordfører Hans B. Meland (Ap).

- Gape over mye?

Arild Røland (Tverrpolitisk liste) roste også prosjektet, før han kom med noen bekymringer:

- Hvor mye kan vi gape over? Vi har et skolebygg på gang, og en barnehage på gang i ytre Agdenes. Først må vi få til det vi allerede har bestemt at vi skal bygge, sa Røland, som fikk støtte av Elisabet Selås (Sp) i dette.

Ordfører Oddvar Indergård (Felleslista for bygdeutvikling) roste også tiltaket og viktigheten av aktivitet for barn og unge.

- Vi har mer kontroll mot desember, når vi ser på budsjettet for 2019. Vi skal ha en brukbar skole som vi må få finansiert, og vi må få på plass infrastrukturen til skolen før vi disponerer resten av arealet, sier han.

Formannskapet valgte å vinkle vedtaket sitt positivt, selv om det kom fram en del ankepunkter i møtet. Foto: Ingrid S. Hultgreen