Orkdal skolekorps og Orkdal kulturskole inviterte årets tredjeklassinger til konsert og sjarmerte dem i senk. Målet er å friste enda flere inn i musikkens verden.

- I kulturskolen kan vi lære bort alt mulig; både å spille instrument, tegne, male og danse, reklamerte kultursjef og rektor for kulturskolen, Kai Roger Magnetun.

Utallige muligheter

De unge musikerne i Orkdal skolekorps reklamerte med å spille feiende flotte marsjer og stykker på sine flotte messing- og treblåsinstrument og med ei slagverksavdeling som hadde skikkelig kontroll på takt og rytme.

- Dette korpset har dere anledning til å bli med i, sa dirigent Stian Rødskjær og presiserte at det finnes utallige muligheter for dem som lærer å spille på et korpsinstrument.

Øvde hver dag

Budskapet var i alle fall klinkende klart. Orkdal skolekorps ønsker flere musikere og frister derfor neste års fjerdeklassinger til å komme og prøvespille ett eller flere instrument onsdag 2. mai.

Ina Oddsdottir Mjøen (13) har allerede spilt sju år i korps og har ingen planer om å slutte.

- Etter at foreldrene mine kjøpte ny klarinett til meg, så øvde jeg 20 minutt hver dag. Da ble jeg skikkelig flink og kjent med klarinetten min, sier Ina som trives både med klarinetten og korpset.

Mestring

Hilde Øyangen (14), som spiller trombone, framhever det sosiale med å spille i korps, samt følelsen av å mestre.

- Når vi får vanskelige ting å øve på, får vi en mestringsfølelse når vi greier det, sier Hilde som spiller et typisk gehørinstrument der hun må lytte veldig til tonene for å få dem riktige.

Tuva Linnea Bye (11) som også spiller trombone, forteller at hun har fått mange nye venner gjennom korpset og synes det er fint å få lære noter. Da kan hun spille de sangene hun har lyst til.

Et annet musikksyn

- Jeg har fått et helt annet syn på musikk etter at jeg begynte å spille i korps, sier Sivert Kvålsvold (14) som også spiller i voksenkorpset.

Alle så er de enige om at når folk først begynner i korpset, så synes de det er morsomt. Når det å spille i korps i tillegg er sosialt og gir mestringsfølelse, så slutter i alle fall ikke disse ungdommene i korpset med det aller første. Men uansett så trenger de flere i rekkene for å låte enda bedre.

Slagverkgruppa sørger for god takt og rytme. Foto: Audhild Øye
Kornett- og trompetrekka er både samstemt og låter godt. Foto: Audhild Øye