Onsdag 2. mai blir det musikk i verdensklasse i Thamspaviljongen med pianist Håvard Gimse. Dette blir sesongens første paviljongkonsert.

- Nå som vi er i ferd med å bygge opp et klassisk publikum, er vi veldig glad for å få Håvard Gimse hit, sier kulturleder Arne Fagerholt.

Et klassisk publikum

På konserten 2. mai vil Gimse spille noen av Franz Schuberts mest berømte pianostykker flettet sammen med historier om Schuberts eventyrlige, men dessverre altfor korte liv. Han døde bare 31 år gammel, men satte sterke og varige spor etter seg i musikken.

- Det fine med Gimse, bortsett fra at han er en mester på piano, er at han er så flink til å fortelle om det han spiller. Det er gull verdt når vi forsøker å bygge opp et publikum for klassisk musikk, sier Arne Fagerholt og forteller at Trondheimsolistene er svært godt fornøyde med publikumsbesøket når de spiller ved Orkdal kulturscene.

Fra Beethoven til Schubert

Sist Håvard Gimse besøkte Orkdal kulturscene, var det med en reise i Beethovens musikalske liv. Da var den relativt ukjente og unge Franz Schubert med og bar Beethovens kiste under begravelsen i Wien i 1827. Schubert drømte om å bli gravlagt ved siden av sitt store forbilde, Beethoven. Dette ønsket fikk han dessverre oppfylt, allerede ett år senere.

Store konsertsaler

Tilbake til onsdagens konsert i Thamspaviljongen, er det Schuberts korte liv og musikk med hans mest kjente klaverstykker som Impromptus, Moments Musicaux, sangarrangementer, Ländler, og den berømte Sonate i B-dur, det skal handle om.

Og det er ikke en hvilken som helst pianist som spiller i paviljongen denne andre kvelden i mai. Gimse er en av våre største internasjonale stjerner i klassisk musikk som har spilt i blant annet Carnegie Hall (New York), Concertgebouw (Amsterdam), Konzerthaus (Berlin) samt i de store konsertsalene i Tokyo og St. Petersburg.

Det var med stor suksess han turnerte med Beethoven sin musikk, også rundt om i Norge. Nettopp på grunn av sin evne til å spille fantastisk musikk, men også til å lage spennende historier rundt musikken som appellerer til et bredt publikum.