Dette er ei forestilling som har høstet lovord, men som er blitt vist for publikum kun en liten håndfull ganger.

Nå er det folket i Svorkbygda som har gjort et aldri så lite varp ved å kunne sette Morken og hans musikalske venner, Stein Nilsen og Einar Mellingsæter, på plakaten 17. mai.

- Vi kjæm!

- Svorkbygda teaterlag har hatt forestilling i «alle år», men nå ligger teaterlaget litt i dvale. Vi tok derfor kontakt med Ole Magnar Morken før jul. Han ville ha betenkningstid til uti januar. Da ringte han tilbake og sa: «Vi kjæm!»

Det forteller Gerd Anne Eide, som er leder i Svorkbygda ungdomslag. Det er ungdomslaget som står som arrangør for festlighetene i grendehuset på 17. mai-kvelden.

God omtale

Hun håper svorkbygdinger og andre interesserte tar turen til grendehuset for å få med seg den populære forestillinga, og lokker med gratis kaffe og kake en times tid før det hele braker løs.

Da ST så forestillinga i Fossvang i Skaun i fjor sommer, skrev vi blant annet dette:

«Morken og hans musikere ble hyllet med stående applaus etter forestillinga, og publikum kunne gå hjem med veltrimma lattermuskler og en følelse av å ha blitt beveget; av store spørsmål som livet, troen og døden.

Det er ikke mange komikere som etterlater sitt publikum på en slik måte. Så får man bare håpe at noen tar affære og setter opp denne forestillinga på nytt, for dette er humor og livsvisdom på høyt nivå.»

Billettene legges ut for salg 3. mai.