Det er planlagt asfaltering på tre strekninger på fylkesvei 710 mellom Orkanger og Valset i inneværende år.

Gjennom Trøndelag fylkeskommunes fornyingsprogram og vedlikeholdsbudsjett er følgende bevilgninger øremerket til fv. 710 i 2018:

  • 5 millioner til 6,1 kilometer forarbeid for asfalt, grøft, kant, bredde, strikkrenner og forsterkning.

  • 11,54 millioner til 6,1 kilometer asfalt fra Bjørnbet til Tangvik .

  • 3 millioner til 3,4 kilometer asfalt fra Gjølme til Ofstad, krysset fv. 791.

  • 1,61 millioner til 2,3 kilometer asfalt fra Sørlotten til Selbekken, krysset fv. 181.

Trafikksikkerhet

Trøndelag Høyre stilt fylkesrådmannen noen spørsmål rundt standarden på fv. 710. De fikk et svar som blant annet forteller om de midlene som skal brukes på tre deler av strekninger, altså til sammen 21,1 millioner kroner.

I tillegg kommer vanlige drift- og vedlikeholdsoppgaver, samt 4,5 millioner kroner til tiltak på Kallurdalstunnelen gjennom fornyingsprogram tunnel.

I brevet sitt lurte Høyre også på hvordan myke trafikanter skal sikres med den økte tungtrafikken på veien. Svaret lød: «Planlagte tiltak på fv. 710 på samlet sett 21,1 mill. kr vil i seg selv bedre trafikksikkerheten i vesentlig grad på tiltaksstrekningene. I tillegg kan det innenfor gjeldende budsjett ivaretas optimal siktrydding. Opplysning, skilting og holdningsskapende arbeide er på denne strekning som helt generelt et viktig element for å bedre trafikksikkerheten. I tidligere vurderinger er dette ikke i faglig samarbeid med Statens vegvesen blitt en prioritert strekning for etablering av gang- og sykkelvei.»

Justere ferjeavganger?

Høyre stilte også spørsmål om fylkesrådmannen vil vurdere tidligere avganger med ferja Brekstad-Valset for å unngå en «trafikkstopp» når skoleskyss er mest aktuelt. På dette fikk de til svar: «På alle strekninger umiddelbart før og etter et ferjeleie vil man kunne ha trafikktopper i særlig i forbindelse med at en full ferje anløper. Om flere tidligere avganger kan bidra til mindre fulle ferjer rundt tidspunkt for skoleskyss klarer vi ikke å gi et fullgodt svar på uten nærmere utredning, men dette vil trolig da måtte gå på bekostning av avganger på andre tider av døgnet. Vi har heller ikke fått vurdert om det er kapasitet på strekningen med flere avganger på dette tidspunktet. Fylkesrådmannen vil be seksjon for kvalitet som har ansvar for skoleskyss og et overordnet ansvar for trafikksikkerhet å vurdere om disse trafikktoppene påvirker avviklingen av skoleskyssen på noen måte.»