2017 var «Det store brannløftet», hvor Gjensidigestiftelsen delte ut brannbiler og utstyr til brann og redning i Norge. Rindal brannvesen fikk da tildelt overflateutstyr for redning i elver og vann, sommer som vinter.

— Her i Rindal har vi både lever og vann, så dette utstyret er viktig for beredskapen vår. Det er ikke bare branner vi er ute på lenger, oppgavene strømmer på, og mannskapet blir stadig satt på nye prøver, fortalte Steinar Landsem, varabrannsjef i Rindal brannvesen.

Andreas Nårstad, overflateinstruktør hos Halsa brannvesen, kunne fortelle at det hadde kommet til nye moment. Som egen redning av mannskapet, samt redning av folk på usikker is. Dagen startet med kurs og en gjennomgang, før brannmannskapet til slutt gjennomførte en øvelse ute på isen. Isen var litt variabel, så de måtte ty til motorsag og skjære på noen hull ute på vannet.

I tillegg kom 330-skvadron Sea King fra Ørlandet og overvar øvelsen. Dette visste ikke mannskapet ute på isen noe om. De trodde at det bare var brannmannskapet på land som skulle komme.

Sea King kom i fin stil og la seg over råka i isen, og heiste opp en etter i helikopteret. Det var en stor overraskelse for mannskapet som lå i isvannet. Sea King tok en æresrunde i område før de ble satt ned igjen på fotballbanen i Rindal sentrum.

Der ble det omvisning, både for brannmannskapet og for publikum som var til stede, og mannskapet på Sea King tok seg god tid og viste rundt i helikopteret mens de pratet med folk.

Eirik Lyshaug, fartøysjef på 330-skvadron avdeling Ørlandet, berømmet distriktsbrannvesenet for den innsatsen de gjør på skadesteder, og sa:

— Vi er i Rindal i dag for å være med å trene sammen med Rindal brannvesen. Samtrening er viktig.