- Dette betyr minst ett års utsettelse. Sentrumsutviklinga vil bli skadelidende. Vi mener at ny kino og bibliotek vil bidra til økt aktivitet i sentrumsgata, noe som igjen bidrar til vekst for andre aktører, sier Salvesen & Thams' styreleder, Bjørn Wiggen.

Han viser til at det opprinnelige forslaget, der all utredning skulle være ferdig innen 15. oktober, ville gitt en mulighet til å få prosjektet inn i budsjett og handlingsplan allerede i 2019.

- Nå vil det blir nye utredninger og klargjøringer etter 15. oktober, og da vil man tidligst ha noe klart til budsjettet for 2020 - og mest sannsynlig ikke før i 2021-budsjettet, ettersom Orkland blir etablert i 2020, sier Wiggen.

En sak for Orkland

Det er nettopp dette aspektet som var bakgrunnen for at så mange ønsket å få interessenter på banen allerede innen 15. juni, slik at prosjektet kunne være så å si klart i høst.

For om man venter i ett år, slik konsekvensen av flertallsvedtaket i kommunestyret er, må Orkland involveres. 2020-budsjettet vil nemlig være et Orkland-budsjett, og da er det fire kommuner, og ikke bare én, som får innflytelse på om, hvor og eventuelt når det skal bygges et nytt bibliotek og kinosenter.

Wiggen presiserer overfor ST at de ikke har noe imot at Orkland blir involvert i og med at dette er et tilbud som alle innbyggere i Orkland vil kunne ha glede av. Han mener imidlertid at det kunne ha skjedd allerede nå gjennom fellesnemnda.

Avventer

- Hva nå, Wiggen?

- Vi tar vedtaket til etterretning og avventer hva utredninga viser. Ellers jobber vi videre med utviklinga av Rømmetunet.

- Har dere vurdert kinodrift i privat regi?

- Nei, det har ikke vært i tankene våre, sier Bjørn Wiggen.