Svorkmo, Orkla, Ranheim, Rosenborg, Liverpool og Real Madrid. Og selvsagt landskamper for Norge.

Sånn ser den framtidige fotballkarrieren til Ole Håkon Steinshaug (10) ut. På lørdag var han én av drøyt 650 spillere som deltok på Krokus Cup i Buvika.

Se alle bildene fra Krokus Cup

10-åringen (blir 11 i år) har Cristiano Ronaldo som sitt store forbilde. Men i motsetning til helten som «bare» scorer mål, gjør Ole Håkon mye mer. Han scorer, spiller fram andre, dribler, takler og løper hele tida.

- Jeg spiller helst midtbane eller forsvar, sier han før første kamp mot Klæbu.

- Hvor ofte trener du?

- Mandag, tirsdag, onsdag og søndag, og litt selv utenom treningene også, svarer fotballtalentet, som i tillegg til sitt eget lag også trener med Orklas 13-årslag.

Ødegård norsk favoritt

På spørsmål om hvor karrieren går, ramser han opp lagene som du leste i starten på denne artikkelen. Etter noen år i Rosenborg, tror han at han «reiser innom» Liverpool før han ender i Spania og Real Madrid.

- Hvem har lært deg å spille fotball?

- Det er pappa. Og Håvard Stiklestad, en trener jeg har hatt på Svorkmo, svarer gutten, som spiller med nummer 10 på ryggen.

Av norske spillere er Martin Ødegård favoritten.

- Det er fordi han er så teknisk, forteller Ole Håkon.

I kampen mot Klæbu kjempet hele Svorkmo-laget som løver. Resultatet er ikke viktig når man er så ung, men det var tydelig at guttene hadde det veldig gøy ute på banen.

Unge dommere

Mellom kampene traff ST også fire unge dommere. Adrian Teigseth Keiseraas (14) og Oliver Kristensen (14) fra Buvika og Hallvard Fremo Lien (13) og Marius Andam (14) fra Børsa.

- Vi skal dømme her i hele dag. Det er artig, fortalte de.

Til sammen 85 lag deltok under årets utgave av Krokus Cup, som er én av de eldste fotballturneringene i distriktet.

- Vi arrangerer cupen for 38. gang. I år kommer 650 unger, samt enda flere foreldre og foresatte innom anlegget vårt, forteller Ole Røstad i cupkomiteen.

Kun én dag

Tidligere har Krokus Cup vært arrangert over tre helger. Men på grunn av lavere deltakelse de siste åra, er dette redusert.

Planen var å ha to helger i år. Men dårlig påmelding i ungdomsklassene (13-16 år), gjorde at de kun ble ei helg med barnefotball (6-11 år).

- Vi kjører alt på én dag. Det går kamper på til sammen 12 baner (ulike størrelser), forteller han.

Oyvind.Brostrom@avisa-st.no

926 86 333

De aller minste spilte tre mot tre på småbaner med vegger. Her er det dommer Iselin Garberg som styrer kampen. Foto: Øyvind Brostrøm
Fire unge dommere. Fra venstre: Adrian Teigseth Keiseraas (14) og Oliver Kristensen (14) fra Buvika, og Hallvard Fremo Lien (13) og Marius Andam (14) fra Børsa. Foto: Øyvind Brostrøm
Ole Røstad var med i cupkomiteen til arrangøren Buvik IL. Foto: Øyvind Brostrøm