Søndag var det duket for V75 på Biri, og på startstreken i V75-4 stor Ola Martin Foss' billedskjønne og sterke Crackajack. Spillerne hadde gjort orkdalingen til favoritt i løpet med 50 000 kroner i førstepremie, og Crackajack skuffet ikke spillerne. Fra et spor langt ute på vingen ga ikke kusk Andre H. Stensen seg før Crackajack satt i tet.

Men teten ble ikke erobret gratis. Første halvkilometeren gikk etter luftige 1.10,4, og første tusen etter 1.13,1. Det store spørsmålet på dette tidspunktet var hvor mye åpninga hadde kostet, med tanke på angriperne til slutt. Men Crackajack hadde flusst med krefter. Orkdalingen travet siste halvkilometeren etter 1.12,7, og dermed klarte ingen å fange tethesten til slutt.

Raskest i landet

Vinnertida ble råsterke 1.13,6, som er solid rekordforbedring for den fire år gamle Scarlet Knight-sønnen. Så raskt har ingen norsk fireåring travet på norsk jord i 2018, og det var derfor ikke rart at både kusken og eieren ble spurt om derbyambisjonene da de ankom seremoniplass etter løpet. Eier og trener Ola Martin Foss slo fast at derby er et mål, mens kusk Stensen var tydelig på at Cracajack så absolutt er en hest som hører hjemme i derbydiskusjonen.

Dette var Crackajacks andre strake seier og den åttende på femten løp i karrieren. Med søndagens førstepremie på 50 000 kroner, viser kontoen nå totalt 237 000 kroner. Og den kommer garantert til å vokse, da Crackajacvk er en hest langt utenom det vanlige.