Lions Club Orkdal gjentar suksessen fra i fjor med å arrangere andeløp og fotballturnering for utviklingshemmede under Orkangerdagene den 16. juni.

Herlig

Under fjorårets turnering på fotballbanen til Glimt var det 28 kamper under turneringa.

- Det er det herligste jeg har deltatt på noen gang, sier Ragnar Johnsen som er leder i Lions Club Orkdal.

Blir årlig

Når var det ikke bare han som syntes dette var en herlig dag. Samtlige klubbledere og trenere av de åtte klubbene som deltok på turneringa, kom og håndtakket etter endt turnering og ga uttrykk for at det var det beste de hadde vært med på.

Da Lions Club Orkdal skulle arrangere andeløp i fjor i Råbygda, fikk de ideen om også å arrangere en fotballturnering for psykisk utviklingshemmede i etterkant av andeløpet ettersom det lå en helt nye idrettsbane ved elva.

Fotballturneringa ble arrangert i samarbeid med U & IL Glimt, Orkanger Diamonds og Norges Fotballforbund, avd. FFU (Fotball For Utviklingshemmede) Trøndelag.

- Arrangementet ble så vellykket at Trøndelag fotballkrets har bestemt at turneringa skal være fast hvert år, sier Johnsen.

Bare seierherrer

I år blir også damelaget til Lions Club Orkdal, Lions Club Orkla, med på arrangement ved Skjenaldelva og på Glimt stadion i Råbygda.

Johnsen regner med like stor deltagelse i år som i fjor med åtte klubber som stiller med flere lag hver.

- I denne turneringa er det bare seierherrer og alle får medaljer, sier Johnsen.

Trivselsfaktoren står også høyt denne dagen med spandering av mat fra gode sponsorer. Alt legges til rette for at det skal bli en festdag.

Spennende målgang

Men før fotballen kan begynne å rulle, er det stor spenning rund andeløpet, som egentlig er trekninga i Lions Orkdals lotteri. I forkant selger Lions-klubben lodd som resulterer i samme antall ender som det er solgte lodd. Disse endene som får samme nummer som loddene, slippes i elva og de endene som først krysser mållinja, avgjør hvem som har vinnerloddene. Her er det også gode premier; førstepremien er på 20 000 kroner, andrepremien på 5000 kroner og 3.–7. premie er 1000 kroner.

For å holde spenninga oppe, er det speakertjeneste i målområdet, og publikum kan også følge endene langs elvebredden.

Loddsalget er allerede godt i gang. I fjor ble samtlige 1500 lodd utsolgt og 1500 ender seilte nedover Skjenaldelva. President Ragnvald Johnsen håper naturlig nok på samme suksess i år og også like godt samspill med værgudene.

Heiagjengen fulgte endene nedover Skjenaldelva. 16. juni blir det nytt andeløp. Foto: Roger Johnsen