Lørdag 5 mai kjørte 6 år gamle Iver Meistad fra Børsa sitt første crosskartløp. Løpet ble arrangert av NMK Gardermoen og var det første av totalt seks NM-løp. Iver konkurrerer i klassen crosskart mini som er for førere fra det året de fyller 6 år og til og med det året de fyller 11. 6-åringen kjører for klubben NMK Orkla.

Spennende dag

Det var en spennende dag for både Iver selv, mamma Beate Meistad og morfar Borger Strand (som er primus motor for Meistad motorsport) og alle andre som var med å heiet frem.

Det var åtte deltakere i klassen og de kjørte tre innledende runder og finale (alle får kjøre finale og finalen ble delt i to heat). Iver vant sin finale og det var en utrolig stolt gutt som kom kjørende inn i depoet etterpå. Neste løp er KNA Solør Motorsport som går 2.–3. juni og deretter NMK Melhus 7 juli.

Spesielt julegaveønske

At Iver er interessert i bilsport er det liten tvil om. Julegaveønske i 2017 var av den spesielle sorten skal vi tro mamma Beate.

- Iver sitt julegaveønske til jul 2017 var bensinkanne og bensin til crosskarten og gaveønskene til bursdagen var kjørehansker og briller for det manglet han. Crosskarten kjøpte vi brukt høsten 2017 og gjennom vinteren har morfar (Borger Strand) lagt ned mange timer på karten for at den skulle være tipp topp strand til årets sesong, forteller mamma Beate Meistad.

Vil rekruttere flere

Beate Meistad legger til at de har et ønske om at enda flere vil prøve crosskart og har en oppfordring for de interesserte.

- Vi håper å få rekruttert flere gutter (finnes også ekstrem klasse for store gutter) som har lyst til å komme å kjøre crosskart med oss i NMK Orkla og trene på Orkla Motorsenter arena Wallenberg på Løkken, sier Meistad.

Det ble seier i finalen i debuten for Iver. Foto: Privat
6-åringen er levende opptatt motorsport og ønsket seg bensinkanne og bensin i julegave. Foto: Privat