Ola Martin Foss har hatt ei flott uke som hesteeier og trener. Sist helg imponerte nemlig fire år gamle Crackajack voldsomt da han vant et V75-løp på Biri på den råsterke kilometertida 1.13,6. Dagen etter var det stallkompis Storm Odd sin tur til å forsøke å ta sin 27. seier i karrieren,og den første på snart to år.

Snudd på hodet

Og oddsene var lave på at Storm Odd skulle klare nettopp det. Med nesten 1,5 millioner kroner i grunnlag, havner Storm Odd ofte på lange tillegg hjemme på Leangen, og dermed er det ikke så lett å vinne løp lenger. Denne mandagen var forutsetningene snudd litt på hodet. Nå var tilleggene fordelt ut fra poeng, og dermed havnet Storm Odd på strek, mens hester med betydelig lavere grunnlag sto på tillegg.

Overlegen

Og Storm Odd så ut til å stortrives med å endelig få være med i teten allerede fra start. Bjørn Garberg plasserer hingsten i andre par utvendig fra start. 600 fra mål drar Garberg i høyretommen og Storm Odd fosser rundt konkurrentene og langt på vei seiersdefilerer hele oppløpet ned. God toer i løpet ble meldalshoppa Pave Loma.

- Han var egentlig skyldig å vinne et slikt løp, men jeg er uansett både glad og imponert over måten han gjør det på, forteller Astrid Nyberg, som har bistått Foss mye med treninga av hesten gjennom hele karrieren.

Karrierens første

Mens Storm Odd med sine 27 seirer og 1,5 millioner kroner innkjørt er en seiersvant herremann, er Vill Modin ikke fullt så merittert. Før mandagens løp sto femåringen uten seier i karrieren. Hesten, som eies og trenes av May Iren Storseth fra Skaun, leverte imidlertid sin beste innsats noen sinne, og klinket til med karrierens første seier og kraftig rekordforbedring da han landet på kilometertida 1.31,8.

Seiersvant

Seiervant begynner imidlertid Steinshaug-hoppa Daddy's Angel å bli. Før mandagens løp sto hoppa, som Torkil Steinshaug trener og eier sammen med Ely Rishaug, med tre seirer og en andre på sine fire siste starter. Etter løpet kunne hoppa innkassere årets fjerde og karrierens femte seier, etter at kusk Amanda Robertsen hadde gjort alt riktig underveis.

Lokale resultater:

1. løp: 4) Prins Amadeus 1.36,1g, 5) Snonsøy Balder 1.38,6g

2. løp: 3) Crimson Pirate 1.14,6

3. løp: 5) Little Red Corvette 1.16,9

4. løp: 1) Daddy's Angel 1.16,7, 3) Crazy Jorma IV 1.18,0

5. løp: 1) Storm Odd 1.24,3, 2) Pave Loma 1.24,9

6. løp: 5) Skjetnemario 1.29,3, 6) Sindor X 1.27,9

9. løp: 1) Vill Modin 1.31,8,

May Iren Storseths Vill Modin ble «Best in show» under unghestutstillinga i 2015 (bildet). Mandag var han best også i banen. Foto: Arkivfoto