Det er vel strengt tatt ens egen vurdering av en positiv opplevelse som skjer hver vår, eller? Kan det også være noe som en opplever som noe helt spesielt nettopp denne våren?

Det å slippe ut dyr en vårdag med kalvesprett og kyr som forsiktige drar inn vårluften, før de også spretter rundt med halen høyt i været som om de var kalver de også. For mange er dette å betrakte som vårens vakreste eventyr. Vi har sett dette på TV fra den store begivenheten på selveste Skaugum, kongefamiliens gård, hvor familier møter opp i hopetall for å bivåne slippet. Vi kunne også lese i Adresseavisen om det samme store oppmøte på Skjetlein landbruksskole ved Trondheim. Vi som bor utenfor de store byene kan se dette rundt om på gårdene i nærmiljøet.

Her i Hemne er det mye som skjer også denne våren som kan kalles vårens vakreste eventyr. Skolebarn i kontakt med dyr via en åpen gård hos Singstad, hvor bondelaget sto for arrangementet var nok også for mange vårens vakreste eventyr.

Hjortetelling er det noen som bedriver og på våren kommer dyrene frem på jordene for å spise det næringsrike gresset. Hjort i hopetall på jordene er et sikkert vårtegn og for mange vårens vakreste eventyr, og noen gleder seg allerede nå til høstens jakt. Andre ser på hjorten og tenker på alt det gresset de mister i innhøstingen midtsommers.

For mange er kanskje vårens første seriekamp i fotball selve symbolet på at nå er det vår. Nå har Norges fotballforbund bestemt at serien starter før påske, så dette med at fotball er signal om vår er nok noe utvannet. Barnefotballen utendørs er da heldigvis et vårtegn som kan kalles vårens vakreste eventyr for mange.

Kultur er helårs, men mangt et kulturarrangement er knyttet til våren. Hemne er ikke bare fotballbygda, men også en kommune med mye kultur. Mange kaller oss for en kulturkommune. Takket være dyktige personer innen frivilligheten som bidrar til arrangement som for eks. Røstkvervet Ungdomslags teaterforestilling og ikke å forglemme Humorfestivalen annen vært år. I år kommer den 1.-3. juni.

En av vårens vakreste eventyr 2018 på Kyrksæterøra er nok presentasjonen av de 6 filmsnuttene i KULMIN. Jeg var som ordfører invitert, men gikk glipp av premieren den 9/5 kl. 18.00 men fikk se filmene 2 timer senere sammen med andre skuelystne. Jeg vil benytte denne anledningen til å takke alle de frivillige som har bidratt som skuespillere, statister og andre aktiviteter, for å få filmene til å bli kjempebra. Vil også benytte anledningen til å takke fylkeskommunen for deres bidrag økonomisk og ikke minst takke de ansatte i Hemne kommune for arbeidet de har lagt ned i dette. Hemne kommune har fått mye for de 130 tusen kronene kommunestyret har brukt i tillegg til de timene de ansatte har brukt på dette. Godt anvendte penger og tidsbruk for kommunen. Etter forestillingen gikk jeg med min smarttelefon, fra kaia til kirka for å se hvor enkelt det var å få et historisk innblikk i hvordan livet på øra i gamle dager kunne være. Kulturbygda Hemne er glad for den begeistringen fylket viser over det resultatet filmene ble. Fylkets KULMIN satsing vil bidra til at flere filmer fra Hemne er under planlegging. Jeg vil med dette gi hver og en av dere som har bidratt i filmene, en verbal blomsterbukett.

Barnetogene 17. mai er vårens vakreste eventyr for de aller fleste og jeg vil ønske alle sammen lykke til med feiringen.