Søndag ble Kari Aalvik Grimsbø (33) og hennes ungarske klubb Györ historisk da de slo makedonske HC Vardar i Champions League-finalen.

«Final Four»

Aldri hadde noen klart å vinne Europas gjeveste klubbturnering to år på rad.

Denne helgen var det duket for «Final Four» i kvinnenes Champions League. «Final Four» er betegnelsen på semifinalene og den påfølgende finalen som blir spilt i løpet av en helg. I år gikk kampene i László Papp Sportsarenas i Ungarns hovedstad. Dette er håndballens Formel 1 med over 15 000 gale tilskuere på tribunen.

Dette er det aller største en håndballspiller kan oppleve på klubbnivå. Rutinerte Kari Aalvik Grimsbø har vært med på håndballfesten de tre siste årene. Det ble tap i 2016 mot Bucuresti, men det har endt med seier de to siste årene.

Levende vegg

Foran semifinalene ble 33-åringen fra Børsa kåret til turneringens beste keeper for tredje året på rad og i semifinalen mot rumenske CSM Bucuresti viste hun hvorfor. Det ungarske storlaget tok tidlig kommando og ledet raskt med to-tre mål etter glimrende og hurtig angrepsspill og med en 33 år gammel levende vegg helt bakerst.

Kari Aalvik Grimsbø og resten av Györ jublet for seieren mot Vardar i håndballens Champions League.

– Det er kjempedeilig å få igjen for det fokuset vi har og klare å gi igjen til det fantastiske forsvaret jeg har foran meg, sa Aalvik Grimsbø til VG etter kampen.

Det ungarske storlaget stakk til slutt av med seieren i en kamp som hvor hele fire norske spillere var i aksjon. I tillegg til Grimsbø, spilte også Stine Bredal Oftedal strålende for Györ og slo dermed Amanda Kurtovic og Marit Malm Frafjord som spilte på CSM Bucuresti.

Ekstraomganger

Om ikke semifinalen var dramatisk nok, ble i hvert fall finalen mot HC Vardar det. Lagene fulgte hverandre tett stort sett hele kampen og da det var spilt 60 minutter var lagene like langt og det måtte ekstraomganger til for å kåre en vinner. Det var til slutt Györ som kunne slippe jubelen løs etter 27-26-seier foran 12 000 elleville tilskuere László Papp Sportsarena.

Grimsbø har vunnet alt som går an å vinne med både klubb og landslag. Men til tross for sine ni mesterskapstitler med landslaget og nå to Champions League titler med Györ var det vanskelig å beskrive følelsen etter nok et trofe.

– For et drama! Det er to veldig forskjellige omganger, men dette reflekterer laget vårt. Vi gir oss ikke. Og det holdt til gull! Jeg forstår det fortsatt ikke, forteller Aalvik Grimsbø, som også er lykkelig på Champions League-debutant Bredal Oftedals vegne.

– Stine har kommet inn som ny i laget, men det har jo ikke sett sånn ut. Hun har tatt ansvar fra start av. Det er fantastisk å se at hun kan spille så godt. Hun bidrar utrolig bra, roser Györ-keeperen.

Kari Grimsbø har fortsatt to år igjen av kontrakten sin med Györ som strekker seg til sommeren 2020.