Det er en helt spesiell kveld de øver til. 25. mai skal koret, med band, synge på vertshuset Fannarheimr. At konserten skal holdes akkurat der, er langt fra tilfeldig.

– Dette er noe vi har tenkt på lenge. Som unge jenter satt vi jo på Fannremskaféen (som Fannarheimr het tidligere, journ. anm.) hver dag etter skolen. Vi puttet på penger på jukeboksen, ventet på guttene og kjemmet oss. Det var det vi gjorde; snakket om guttene som aldri kom, og kjemmet håret, sier Irene Volden, til avisa Sør-Trøndelag.

Kvinnekoret akkompagneres av «herrebandet» Orkdal Dixieland.

Jukeboks

Jukeboksen er borte, men til den spesielle anledningen har koret tatt grep, og fått hjelp.

– Vi har fått låne en annen, gammel jukeboks av Arne Asphjell. Så nå sitter han og legger inn gamle klassikere på den, som en diskjockey, sier Volden.

Med mimringen kommer flere minner.

– Vi er jo i mimrealder alle sammen. Jeg husker at vi hadde kammen i brystlomma, og at innehaveren av Fannremskaféen, Jorunn Rønningsbakk, lot oss kjøpe pølse med pølsebrød for 50 øre.

Mimrekveld

For at mimrekvelden skal bli komplett, har korlederen et håp om at nettopp Rønningsbakk finner tid og ork til å møte opp på gamle trakter.

– Det hadde vært stort. Så vi håper virkelig at hun får til å komme. Hun har vært viktig for oss alle sammen, sier Volden.

Med seg på laget på konsertkvelden har koret fått de seks karene i «Orkdal Dixieland», som assosiserte medlemmer. Når avisa Sør-Trøndelag overværer strofene fra den gamle slageren «Seasons in the sun», er det med akkompagnement fra ett av bandets strengeinstrument.

– Hva slags kveld blir dette?

– Det blir mimremeny med mye allsang. En løs og ledig kveld med gifte koner, sier koret lattermildt.

Den 25. mai er det klart for mimrekveld og allsang.

«Konekoret»

Korleder Volden forteller om bakgrunnen for at «Konekoret» ble til.

– Vi fikk lyst til å synge igjen etter at «Orklang» ble nedlagt. Så, i 2017, bestemte vi oss for å starte opp en ny sanggruppe.

– Har dere ambisjoner?

– Ja, det er å synge rent, at det er artig å høre på, og - ikke minst - at vi har det artig, sier det ti kvinner store koret.

Øvingslokalet, som de skryter voldsomt av, leier de gratis.

– Jeg har kjørt forbi lokalene til Frelsesarmeen, og har sett at det stort sett stod tomt. Jeg ringte og spurte om vi kunne få bruke det, og det fikk vi. Så nå synger vi for husleia, kan du si, for vi trenger ikke å betale noe!

De kaller seg «Konekoret», men innrømmer at alle kanskje ikke er like gift lenger, men at de i hvert fall har vært det.

– Det er ikke noe krav at man må være gift kone for å være med i koret. Det er plass til alle! synger kordamene.