Rindal

Morten Holte. Foto: John J. Storholt

Morten Holte (46), Rindalsskogen:

— Dette er jeg direkte imot. Saken er altfor dårlig opplyst, og vi er totalt overkjørt. Vi hadde også ei avstemning med dårlige svaralternativer. Her burde politikerne ha brukt lengre tid, de har egentlig gjort en for dårlig jobb og har ikke ønsket å lytte til motargumenter. Når det er sagt, tror jeg dette skal gå greit og at vi fortsetter som før, jeg har jo ingenting imot trøndere. Men jeg mener Rindal og Surnadal burde ha hengt sammen, vi er ett dalføre.

Joar Sande.

Joar Sande (33), Rindal sentrum:

— Jeg vet ikke, men det blir feil at Surnadal ikke er med. Der har vi mange forbindelser. Fordelen med Trøndelag har vi innenfor idretten. Vi slipper å kjøre ferje når vi skal dit. Vi har sikkert fått den informasjonen vi har krav på, men jeg kunne ha tenkt meg ei mer ryddig spørreundersøkelse. Den var lagt opp slik at vi ikke hadde noen valg. I det daglige tror jeg ikke vi kommer til å merke så mye til dette.

Gjermund Tiset.

Gjermund Tiset (21), Rindal sentrum:

— Jeg har ikke så sterke meninger om saken, men jeg er ikke imot ei overflytting til Trøndelag. Jeg er også usikker på fordeler og ulemper med det. Jeg er nok litt likegyldig til hele saken. Når det gjelder hva politikerne har gjort, har jeg ikke fulgt med så mye på det.

Oddbjørn Grytbakk.

Oddbjørn Grytbakk (62), Rindal sentrum:

— Egentlig har det ikke så stor betydning, men jeg vet ikke hva som er fordeler og ulemper med det. Det er i hvert fall bra vi består som egen kommune. Jeg hører heller ingen som diskuterer dette temaet. Om det skyldes at det er ferdig debattert eller om folk er redd for å si sin mening, er uvisst. Men dette går nok bra. Vi tror jo vi er trøndere allerede. Det er nordover vi reiser, for eksempel til sykehuset, og Trondheim er byen min – selv om jeg heier på Molde. Det viktigste for meg, selv om jeg ikke har barn, er at ungdommen får gå på videregående i Surnadal. Da kan de bo hjemme og spare masse penger.

John Bævre.

Jon Bævre (89), Rindal sentrum:

— Det kan jo være en fordel, jeg vet ikke helt. Jeg synes vi alltid har vært nærmere Trøndelag enn Møre, det erfarte jeg i tida som bussjåfør. Da var det mulig å ta en dagstur til Trondheim, men skulle du til Kristiansund, måtte du ta tre ferjer, og det var vanskelig å gjøre turen på én dag. Som pensjonist er det helt greit å ha nærhet til Orkdal sjukehus, selv om jeg ikke har tenkt så mye på akkurat dét. Informasjonene vi har fått er bra nok.

Per Morten og Britt Heggem.

Per Morten og Britt Heggem, Rindalsskogen:

— Ingenting er bedre enn å bli trøndere. Dette har vi ventet på veldig lenge, så det er på tide. Vi har jo vært reservetrøndere lenge, så dette blir bare en myk overgang. Jeg har aldri kjent tilhørighet til Møre og Romsdal, det har aldri føltes slik, og Trondheim er byen min (Per Morten). Jeg har ikke fulgt så veldig mye med på denne saken, men siden jeg opprinnelig kommer fra Fannrem, er dette som å komme hjem igjen. Jeg har også trivdes godt med å bo 13 år i Rindal (Britt).