Edel Veien fra Skaun supertrimmer i egen klasse. Fra april i 2017 til april i 2018 har hun vært 135 ganger på Ølshøgda. I vinter fylte supertrimmeren 60 år.

- Det er ikke en dag uten at hun er ute og trimmer, bekrefter mannen Geir Veien som nok må se seg slått av kona selv om han også en bra trimmer.

Tung, våt myr

135 ganger til Skauns høyeste topp Ølshøgda står det respekt av. Turen er lett å gå på ski, men Edel Veien er like ivrig sommer som vinter. Til fots er det 12 km i tung, våt myr som kjennes i beina for den som ikke er så veltrimmet som Edel Veien.

Ekstra trimgir

I tillegg til at hun har Ølshøgda som et fast turmål, er hun på mange fjelltopper i løpet av sommerhalvåret. Årets skisesong avsluttet hun med å gå Norge på tvers i løpet av tre dager. I forveien spurtet datteren Gunhild som tilbakela de vel 10 milene på to dager.

- Det var nesten slik at hun (Edel) ikke hadde tid til denne turen da hun kunne risikere å miste en tur til Ølshøgda, ler mannen Geir som nok kan være stolt av den spreke kona som altså fylte 60 år i mars og er mor til seks barn.

Nå som alle ungene er voksne, virker det som hun har satt inn et ekstra trimgir når det gjelder trimminga.