Et endelig svar på leietilbudet som Orkdal kommune har gitt til Nato har enda ikke kommet. For de utvendige arealene som kommunen har stilt til disposisjon haster det ikke så mye, men om Nato vil leie Orklahallen, vil kommunen ha svar ganske raskt.

- Det er spesielt Orklahallen vi ønsker å få svar på. Det har vi gitt beskjed om. Det er Orklahallen som er den største utfordringen for oss. De andre arealene er stort sett ledig, men hallen er vi avhengig av å sette oss ned sammen med idretten for å planlegge høsten, sier teknisk sjef i Orkdal kommune, Nils Arne Sletvold.

Frist ut april

Da Orkdal kommune sendte over leietilbudet 15. januar i år hadde de satt en tidsfrist for å svare innen utgangen av april, men det har ikke kommet enda. Sletvold har vært i kontakt med dem som behandler leietilbudet for å purre.

- Vi har sagt fra om at vi ønsker svar angående Orklahallen ganske raskt. Det gjorde vi sist uke og fikk svar om at de jobbet med saken og håpet på å komme med et endelig svar i løpet av denne uken. Om vi ikke får det, må vi ta kontakt igjen, sier Sletvold.

Roar Wold som er kommunikasjonsrådgiver i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) skriver i et svar til ST at Natos tidsfrist er 7. juni.

- 7. juni har vi ikke hørt noe om. Vi har fått tilbakemelding om at vi skal få svar i løpet av inneværende uke og forholder oss til det, sier Sletvold.

Må planlegges

Orkdal kommune har gitt Nato tilbud om å leie deler av Orklahallen. Det vil si utleie av bane 2 og 3, samt møterom, lokalene til ungdomsklubben og sanitærrom til en pris på 2 millioner kroner. Leieperioden for Orklahallen strekker seg fra 10. september til 29. november. Om Nato slår til på tilbudet, må alle halltider i Orklahallen endres og mye av aktiviteten må flyttes til Sondrehallen.

- Det er kabal som må gå opp. Halltiden på bane 1 må utvides og enkelte kompistreninger og lignende må vike for å få det til å gå opp. I tillegg på for eksempel håndballkretsen informeres om de endringene som blir gjort, sier Sletvold.

Teknisk sjef i Orkdal kommune, Nils Arne Sletvold, håper at Nato svarer angående Orklahallen i løpet av kort tid. Foto: Arkivfoto