Skaun artikailleri gjenoppstår igjen i ei forestilling som de kaller Hakkfokk. Det skjer 29. juni på selveste åpningskvelden til Kristin på Husaby. Det betyr møte med trekløveret Ole Magnar Morken og Jon Lyngstad sammen med artigdama Aashild Grønning som framstår i ny, frisk stil med to nye hofter og regulert blodsukker.

Munnrapp

Etter å ha vært skikkelig elendig i mange år, er Grønning operert i begge hofter. Det gjør at hun er friskere enn på lenge og har fattet nytt mot. Engasjert er hun nå som før, både i storpolitikken og lokalpolitikken, og ikke er hun skåret for tungeband heller.

- Sjøla er så forbanna på metoo, Trond Giske og saken rundt Navarsete, at du aner ikke. Sjøla, for ikke å snakke om sjølen, har vært på hyttetur de også. Vi kunne si mye om Bent Røiseland også, og at han var vanskelig å forstå, men han fór da ikke fram slik, sier Aashild Grønning som er mer munnrapp enn hun har vært på lenge.

Kort varsel

At forestillinga blir kalt Hakkfokk, dreier seg litt om at det oppleves som et hakkfokk å lage forestilling.

- Vi fikk veldig kort varsel på dette, så alle tre har en liten monolog om hakkfokk. Vi kan ikke skrive en hel revy på nytt, så derfor ber vi folk om å sende oss ønsker om repriser, sier Grønning som selv vil slippe den berømte høna løs til å kakle både om #metoo og #youtoo.

«Sjøla» er på banen igjen med to nye hofter og regulert blodsukker.

En fot innafor

Aashild Grønning innrømmer at hun ei stund trodde hun var ferdig med revylivet. Men nå som helsa er betraktelig bedre, og meningene fortsatt er glødende, står hun godt med en fot innafor igjen. Sjøla skal også være med Queen Beezz-damene på konserten deres i juni.

- Egentlig trodde Sjøla at hun var for gammel for disse damene, men nå må jeg snu hodet mitt igjen. Sjøla er forresten ikke så fornøyd med folk i lokalpolitikken heller. Hun mistenker dem for å ha for lite å holde på med om kveldene, sier Grønning.

Latterkramper

Mens Grønning har hatt en liten pause fra underholdningsbransjen, har Jon Lyngstad og Ole Magnar Morken aldri forlatt manesjen. Morken har de siste åra vært svært så produktiv med helstøpte forestillinger og lange monologer over ulike tema.

Trekløveret som utgjør Skaun artikailleri, er viden fra utallige opptredener, både sammen og hver for seg. Trekløveret er kjent for karakterer som Sjøla, Iver Gaustad, David Jårengen og Jonas. De har høstet revypriser, blant annet fra Norsk revyfestival på Høylandet, og enda flere latterkramper.

Også denne gangen har de med seg et solid orkester under ledelse av Stein Nilsen som alltid har vært musikalsk støtte for artighetene.

Med trøkk

Ifølge plakaten avsluttes festivalkvelden med «gammeldansmusikk med trøkk i» til Jan Arilds orkester som kommer fra Innherred i Trøndelag. De spiller låter av blant andre Olav Indal, Dalakopa, Hilmar Aleksandersen, John Lindseth, Reidar Aksnes, Asmund Bjørken og P.A. Røstad senior. Orkesteret består av Berit Helene Hansen (trekkspill), Anders Ekren (fiolin) Asle Green (bass), Stig Holum (gitar).