Orkangers damelag i håndball har opplevd en kjempeoppsving de siste årene. Øyvind Togstad og Stig Løvseth har hatt ansvaret for 2. divisjonslaget som har tatt store steg hvert år de siste tre-fire årene. Nå velger duoen å gi seg og vil slippe nye krefter til. Avgjørelsen er ifølge Togstad helt udramatisk.

- Det har ligget litt i kortene. Stig har varslet at han ikke ønsker å gå på en ny sesong og det har han gitt uttrykk for tidligere. Jeg er styreleder i region nord i håndballforbundet og står til gjenvalg for en ny runde i regionstinget neste uke. Da kommer planlegging EM i 2020 til å være en betydelig del av den jobben. I tillegg er jeg med i den europeiske dommerkomiteen og har en sivil jobb som kommer til å kreve en del fremover. Derfor velger vi å slippe nye krefter til, sier Togstad.

Har en på blokka

Ifølge Togstad som også er leder i håndballavdelingen i OIF, skal en ny trener være på plass om kort tid.

- Vi regner med at en ny trener er på plass i løpet av starten av neste uke. Vi har en på blokka som vi har vært i kontakt med en stund og som vi håper å fullføre avtalen med i neste uke. Så vi har mer informasjon om dette i neste uke, sier Togstad.

Stor fremgang

OIF spilte i fjor i 2. divisjon for andre året på rad. Den første sesongen berget laget med et nødskrik og målet for fjorårets sesong var å etablere seg i divisjon. Det målet klarte de med glans og vant ni av sine 22 kamper, noe som gjorde at de var hele 11 poeng margin ned til nedrykksstreken og endte til slutt på en oppløftende 8. plass. Nå er det altså en ny trener som skal ta over hovedansvaret med å utvikle klubben videre.

Avdelingen er klar

Neste års 2. divisjonsavdeling er klar allerede. Det er mange av de samme lagene som OIF møtte i fjor, men det har kommet til noen nye lag. Årets avdeling består av følgende lag: Utleira, Selbu, Byåsen Bredde, Orkanger, Sverresborg, Levanger, Charlottenlund 2, Melhus/Gimse, LFH09, Storhamar, Kongsvinger og Gjøvik HK.

- Vi er veldig fornøyd med hvordan reisebelastning blir kommende sesong. Det er mange av de samme lagene, men vi får også stifte nye bekjentskaper med lag vi ikke har møtt enda. Totalt sett så kommer vi veldig greit ut av det både reisemessig og økonomisk, sier Togstad.

Håndballavdelingen har også tatt utgangspunkt i at Orklahallen blir utleid til Nato på høsten.

- Vi har innstilt oss på det og har satt opp en kabal som gjør at vi kommer til å spille en del bortekamper i starten av sesongen og at hjemmekampene kommer til å bli spilt i helgene. Det var en omfattende kabal som skulle gå opp, så nå håper vi at Nato faktisk leier hallen, når vi har tatt oss det bryet med å endre hele opplegget, sier Togstad.

Øyvind Togstad og Stig Løvseth har vært trenere de siste årene, men har nå bestemt å trekke seg tilbake. Foto: Arkiv