Orkla har fått fart på sakene i 3. divisjon. Etter en svak start med null poeng på de tre første kampene, har laget fulgt opp med to strake seiere mot Løten (1–0) og Brumunddal (4-1). Lørdag går turen til Gjøvik for å møte Gjøvik/Lyn som fortsatt ikke har vunnet en kamp på hjemmebane enda. Laget har vunnet to av tre bortekamper, men har tapt begge sine hjemmekamper så langt.

- Det er et lag som på papiret er ganske like Brumunddal som vi nettopp møtte. Et relativt ungt lag ispedd noen rutinerte spillere. Så har de spillere som Dag Alexander Olsen som har vært i Valencia og Tottenham, men som ikke slo gjennom. Jeg skal være litt forsiktig med å si hvordan de spiller, for det bommet jeg på mot Brumunddal som var langt mer direkte enn forventet. Jeg ser de slipper inn mye mål på hjemmebane og det passer oss godt, sier Kammen.

Så langt har de sluppet inn ni mål på to kamper. Fem mot Kolstad og fire mot Rosenborg 2.

God stemning

Orkla gjorde sakene sine bra i cupen, men slet med å få det til i seriestarten, men etter to strake seiere kan spillergruppen begynne å senke skuldrene litt. Kammen sier at det ikke har vært noe dårlig stemning til tross for den svake starten.

- Stemningen har i grunnen vært bra hele tiden. Det har vært godt humør og spilleglede på trening. Nå har det vært deilig å få trene litt igjen. I starten var kampprogrammet såpass tett at det nesten ikke var rom for trening. Så de siste ukene har vi fått jobbet bra på feltet.

Næss uaktuell

Ole Lilleås Næss har voktet buret for Orkla på hjemmekampene, men var ikke med borte mot Løten da Jonathan André Viggen sto i mål. Næss er heller ikke med på lørdagens bortekamp.

- Næss er ikke tilgjengelig, men ellers er det lite skader. Det har ikke kommet noe nytt de siste ukene og vi har heller ikke noen ute med suspensjoner. Det er vi godt fornøyd med, sier Kammen.

ST sender kampen

Avisa ST har streamet alle hjemmekampene til Orkla så langt denne sesongen. Streamingen av 3. divisjonskampene skjer i samarbeid med Amedia som også har en del aviser som dekker flere av de andre lagene i Orklas avdeling. Til lørdagens bortekamp vil ST får tilgang til streamen til Oppland Arbeiderblad og sender kampen på vår nettside.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Stig Kammen forteller at det har vært godt å få trent skikkelig de siste ukene etter det tette kampprogrammet i starten av sesongen. Foto: Ola Marius Rise