Årets Rennebumartna inviterer til ContainerGalleri og til et møte med bloggeren, forfatteren og kunstneren Ståle Gerhardsen.

Roper etter å bli malt

I forkant av martnan som arrangeres for 33. gang 10.–12. august, skal kunstneren Ståle Gerhardsen sette sitt preg på Berkåk med utsmykning av endeveggen på Rebusbygget som står mellom biblioteket og skolen.

- Bygget «roper» etter å bli brukt som «lerret» for et veggmaleri av Ståle Gerhardsen, sier Kenneth Teigen, daglig leder av Rennebumartnan.

Selve arbeidet med veggmaleriet skjer mandag 28. og tirsdag 29. mai.

- Da håper vi at mange stikker forbi for å se kunstneren i aksjon, sier Teigen.

I løpet av disse to dagene skal Ståle Gerhardsen også holde inspirasjonsforedrag for elevene på barneskolen og mellomtrinnet i Rennebu om tegning og kreativitet.

- Rennebumartnan har gjennom mange år hatt et godt samarbeid med barnehagen og skolen i Rennebu. Vi ønsker å bidra til å skape tilhørighet, identitet og stolthet hos dem som vokser opp i kommunen. Et morsomt kunstverk vil være midt i blinken i denne sammenheng, mener Kenneth Teigen.

Kunstverket på veggen skal stå igjen etter Rennebumartnan 2018, og Teigen håper at kunstverket også tiltrekker seg oppmerksomhet fra besøkende i kommunen, og på den måten bidra til at Rennebu styrker sin posisjon innenfor kunst- og håndverk, og som kulturbygda Rennebu.

Rampete

Under martnan 10. – 12. august skal Ståle Gerhardsen ha såkalt ContainerGalleri.

- Ståle Gerhardsen fra Trondheim er en uvanlig, mangfoldig og lekende kunstner som jobber mye med inkludering, humor og lek. Han mener at verden trenger mer av nestekjærlighet, samhold og lek; noe han selv absolutt bidrar med, sier Teigen som mener at han passer spesielt godt på årets martna som har Rampestreker som tema.

Spleiselag

På martnan skal han holde hus i to konteinere med trykk, malerier og bøker. Ifølge Teigen er Ståle Gerhardsen en anerkjent kunstner, forfatter og blogger både nasjonalt og internasjonalt, og han appellerer spesielt til yngre folk.

- Vi gleder oss stort over å ha en så allsidig og spennende kunstner som Ståle Gerhardsen til å utsmykke vegg, holde foredrag for barn og ungdom og ha sitt eget ContainerGalleri på martnan, sier Teigen.

Utsmykningen av veggen i Berkåk sentrum er et spleiselag mellom Rennebumartnan, Trøndelag fylkeskommune, Rennebu kommune, Sparebank 1 SMN, Orkla sparebank og Rebus as.

Under Rennebumartnan i august stiller Ståle Gerhardsen ut sine arbeider i to konteinere. Foto: Gerhardsen & Karlsen