Søndag 13. mai skrev avisa Sør-Trøndelag at Rasmus Strand slo tidligere proff-syklist Frederik Willman i innspurten av det tolv mil lange rittet «Hemnerunden», som går mellom Orkanger og Kyrksæterøra.

Avisen gjorde ingenting galt i å omtale Willman som «tidligere proff-syklist», men 32-årige Willman drar litt på det når han blir spurt om han har lagt sykkelsatsningen helt på hylla.

– Nja, jeg har et lite eget prosjekt gående, sier en hemmelighetsfull Willman til avisa Sør-Trøndelag, før han åpner seg litt mer opp om hva det såkalte prosjektet går ut på.

Frederik Willman endte på 2. plass i «Hemnerunden», men vinneren, Rasmus Strand, var ikke overbevist om at Willman ga alt. Foto: Erik Eikebrokk

Har fortsatt lyst

Børsværingen tok steget ut i de profesjonelle rekker i 2010, da han signerte for det nederlandske proff-laget Skil-Shimano. Men etter ett år valgte Willman å avbryte kontrakten.

Vinneren av «Hemnerunden», Rasmus Strand, var usikker på om Willman ga alt i innspurten av løpet, og la ikke skjul på at Willman virket sterk underveis. Willman selv sa etter målgang at han var mer opptatt av å få til ei tøff treningsøkt, enn å vinne løpet.

– Hva trener du til?

– Det er jeg usikker på. Men jeg holder meg i form. Ting kan skje, og jeg har lyst til å sykle mer, sier Willman til ST.

– Jeg er klar

Sykkelsesongen nærmer seg halvveis. De såkalte klassikerne i Belgia, Tyskland, Nederland og Frankrike er avsluttet. Giro d'Italia går av stabelen i disse dager, og det som for mange sykkelentusiaster er sesongens store høydepunkt, Tour de France, starter i Noirmoutier-en-l'Île, i Frankrike, 7. juli.

Rasmus Strand vant «Hemnerunden» for andre år på rad. Frederik Willman ledet lenge, men ble tatt igjen mot slutten av det tolv mil lange løpet. Foto: Erik Eikebrokk

Men ingen av disse rittene har hatt eller kommer til å ha Willmans navn på startlista. Navnet hans har heller ikke figurert i veldig mange startfelt de siste to sesongene.

– Jeg har trent godt, og har noen ting gående. Men jeg har ingen forhåpninger om at det blir noe, sier Willman.

Med «noe» ligger det i kortene at han snakker om en ny mulighet til å satse seriøst i sykkelsporten, da realisert gjennom et tilbud fra en profesjonell sykkelklubb.

– Jeg er 32 år (blir 33 år i juli, journ.anm.), men jeg er klar hvis det skulle dukke opp en mulighet.

Det er derfor han trener så hardt som han gjør.

– Jeg mangler litt fart i beina, men hvis jeg får kjørt løp, så skal jeg være i form igjen på tre uker, sier han.

Ulykke

en treningstur for åtte år siden ble Willman, og to andre syklister, meid ned av en bil på fylkesvei 702, to kilometer nord for Flakk. Willman ble hardt merket av sammenstøtet, men slapp fra ulykken uten bruddskader, og var tilbake i konkurranse én måned senere.

– Det har tatt lang tid å komme seg etter det som skjedde i 2012, men jeg føler meg bedre nå, sier Willman.

Siden 2005 har Willman kjørte omtrent hundre sykkelritt. Blant høydepunktene i karrieren kan nevnes bronse i landeveisrittet i NM i 2007, gull i U23-klassen, og sammenlagtseire i ritt som Mi-Aoüt Bretonne og Ringerike grand prix samt seier i Birkebeinerrittet, i 2014.