Lørdag reiste Orkla til Østlandet for å møte Gjøvik-Lyn på bortebane. Vertene lå foran Orkla på tabellen før kampen, men hadde tapt begge sine to hjemmekamper så langt denne sesongen. Orkla hadde fått tilbake selvtilitten etter to strake seiere i serien og fikk en drømmestart på kampen.

Tidlig scoring

Orkla fikk akkurat den åpningen de hadde håpet på med en tidlig scoring etter bare tre minutter. Midtstopper Erik Hægstad Johnsen slo en strøken 50 meterspasning til unggutten Magnus Sandvik Høiseth som dro seg forbi en spiller før han avsluttet via en Gjøvik-Lyn spiller slik at ballen gikk i en bue over keeper. Den ledelsen holdt Orkla på helt til lagene gikk til pause.

Personlige feil

Orkla har blitt straffet hardt etter personlige feil denne sesongen og denne kampen var ikke noe unntak. Orkla så ut til å ha grei kontroll da Håkon Sanden serverte Gjøvik-Lyn-spiller Gard Simenstad en ball helt alene med Jonathan André Viggen og lagene var like langt syv minutter ut i andre omgang.

Kampen så ut til å ebbe ut i 1-1, men to minutter før full tid mistet Andreas Søfteland ballen på midten og vertene kunne kontre inn 2-1. En forholdsvis sjansefattig kamp ender med et knepent 2-1-tap for Orkla.

Svakt offensivt

Til tross for at personlige feil kostet Orkla seieren var trener Stig Kammen mest skuffet over det laget presterte offensivt.

- Vi gjentar oss selv når vi gjør slike feil gang etter gang, men det å slå feilpasninger kommer vi til å gjøre flere ganger. Det mest skuffende med kampen er at vi bare skaper tre målsjanser i løpet av hele kampen og at alle er langskudd. Vi har dårlig angrepsrytme og klarer ikke å sette det preget på kampen som vi ønsker. Jeg vil ikke sammenlikne denne kampen med Levanger kamper for der var vi helt avslått. Innsatsen var til stede, men vi manglet litt smartness, sier Kammen.

- Må få gode opplevelser

Kammen har siden han tok over Orkla snakket om at både han, spillerne og klubben har et ønske om å prege avdelingen i 3. divisjon. Han understreker at klubben fortsatt har et ønske om å gjøre det, men at de må slutte å snakke om det til de får noen gode opplevelser.

- Vi skal slutte å snakke om å prege avdelingen, for det gjør vi ikke slik som vi presterer nå. Vi må først få noen gode opplevelser og gjennom det prøve å prege avdelingen, sier Kammen.

Orklas neste kamp er mot ubeseirede Rosenborg 2 på hjemmebane.

- Alle kampene i denne avdelingen kommer til å bli tøffe. Det er ikke bare å gå ut på banen å ta med seg tre poeng. Det må legges ned en skikkelig innsats. Det samme gjelder mot Rosenborg 2 i neste kamp, sier Kammen.

Kampfakta:

Fotball

Norsk Tipping-Ligaen avdeling 5

Gjøvik stadion 19. mai

Gjøvik-Lyn-Orkla 2-1 (0-1)

Mål: 0-1: Magnus Sandvik Høiseth (3. min) 1-1: Gard Simenstad (52. min) 2-1: Ole Thomas Skogli (88. min)

Laget: Jonathan Andre Viggen (Even Rønningsbakk 90. min), Sindre Tørset Valø (Håkon Sanden 45. min), Jan Inge Solemsløkk Lynum, Andreas Dyrnes Søfteland, Erik Hægstad Johnsen, Steinar Opøien Gjersvoll, Ole Løkken, Hassan Ahmed Halane (Øystein Berdal 75. min), Emil Solemsløkk Lynum, Erik Bjørkli Helgetun, Magnus Sandvik Høiseth (Espen Grøset 60. min)

Gule kort: Sindre Tørseth Valø, Jan Ingen Lynum (Orkla) + ett til Gjøvik-Lyn.

Dommer: Herman Holthe (Bækkelagets SK)

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255