Da Edvin Aamot fra Orkla skjøt 350 poeng på Lonås sist helg noterte han dette resultatet for 64. gang i DFS-historien, men bare 29 skyttere i Norge har oppnådd dette resultatet. 55-åringen fra Orkdal er også den eldste i historien med dette resultatet. Det er med andre ord en svært eksklusiv klubb han nå har kommet inn i.

Merritert skytter

Aamot har vært en av landets aller beste skyttere i flere tiår. Allerede i 1983 ble han skytterprins under landsskytterstevnet og i 1997 ble han skytterkonge under landskytterstevne i Førde. 55-åringen er også blitt norgesmester og nordisk mester i feltskyting en rekke ganger. Mange sterke resultater, men den perfekte serien har latt vente på seg. Men på Lonås skjedde det. Kanskje ikke så veldig overraskende, da Lonås-banen er stedet hvor flest har skutt 350 poeng gjennom DFS-historien. Hele fem ganger. Også Daniel Sørli og Kim-André Aannestad Lund skjøt 350 poeng i helgen, men det var ikke for første gang.

29 skyttere

Selv om det skytes 350 poeng mer enn noen gang, så er det fortsatt svært få som kan skryte på seg at de har skutt denne magiske poengsummen. Resultatet er oppnådd 64 ganger siden Frode Kristensen 15. mai i 1999 ble den første til å knekke koden, da han skjøt 350 poeng på Voss i et åpent banestevne.

Imidlertid er det fortsatt kun 29 skyttere i klasse 3-5 som har oppnådd poengsummen, så det er ikke feil å påstå at det fortsatt er vanskelig å nå dette drømmemålet for mange.

Har skutt fullt 12 ganger

I følge det frivillige skyttervesen er det hele 13 av de 29 skytterne som har skutt fullt hus mer enn en gang. Den ubestridte 350-kongen er Kim-André Aannestad Lund fra Jondalen. Da han skjøt 350 poeng i Leikanger under sist ukes Lerum cup skjedde det for 12 gang. Første gangen var i 2009, mens toppåret var 2014 da han skjøt 350 poeng hele 5 ganger.

Fortsatt innehar Ola Tore Dokken fra Nordre Land andreplassen med sine 5 ganger. Men dette ble tangert av Daniel Sørli fra Høland/Bjørkelangen i helgen.