I forrige uke sendte rektor ved Børsa skole, Solveig Øiaas, ut bekymringsmelding til lærere, foreldre og foresatte ved skolen. I meldingen skrev hun at «noen» har løsnet forhjulet på minst tre sykler, samt tuklet med bremsene.

– Det er en fryktelig farlig aktivitet. Vi vet ikke om det er våre egne elever som står bak, men vi har snakket om det i klassene, og vår politikontakt er varslet, sier Øiaas, til avisa Sør-Trøndelag.

Hjulet løsnet

Det holdt på å gå virkelig galt da fremhjulet til en av elevene løsnet i en nedoverbakke på veien til skolen.

– Det var en elev som skrubba seg opp og slo seg. Når man tenker på hvordan det kunne gått, er man glad for at det ikke gikk verre. Men det er fryktelig trist når slikt skjer, og veldig beklagelig, sier Øiaas, til ST.

En annen elev skal ha oppdaget at mutteren på fremhjulet var løsnet, og at begge bremsene var satt ut av spill. Dette ble til alt hell oppdaget før eleven satte seg på sykkelen.

– Dette er rett og slett hærverk som kunne fått katastrofale følger, skriver rektoren i e-posten.

Sabotasje

Øiaas sier at skolen er kjent med minst tre tilfeller av sabotasje.

– Vi er ikke i tvil om at dette dreier seg om sabotasje og bevisst hærverk. Skolen tar dette veldig alvorlig, sier Øiaas.

Rektoren vet ikke når hærverket har blitt utført, om det er gjort på dagtid eller kveldstid, eller om det er skolens egne elever som står bak. I tillegg til å informere skolens politikontakt, jobber skolen forebyggende.

– Vi har lagt vekt på å snakke om konsekvensene av slike handlinger, og elevene er bedt om å varsle fra til voksne dersom de vet noe om det som har skjedd, skriver rektoren.

Ikke anmeldt

Syklene som er utsatt for hærverket har stått på baksiden av og rett sør for flerbrukshallen, mellom Børsa skole og Skaun ungdomsskole.

– Syklene står på et område som ikke synlig fra skolegården. Vi kommer til å ha ekstra vakthold, og følge litt ekstra med når det er friminutt. Vi har også varslet ungdomsskolen om hærverket, sier Øiaas.

– Har dere noen mistanke om hvem som står bak?

– Nei, det har vi ikke. Det blir helt hypotetisk.