Rådmannen har snudd i parkeringsstriden ved Moan idrettspark, etter at avisa Sør-Trøndelag skrev om saken. 9. mai behandlet formannskapet i Skaun kommune saken der Moan idrettspark har reagert sterkt på kommunens bruk av idrettsparkens parkeringsanlegg.

– Skaun kommune har tatt seg til rette uten avtale, sa styreleder i Moan idrettspark, Øystein Wiggen, til avisa Sør-Trøndelag.

Moan idrettspark har dispensasjonsrett over parkeringsplassen til evig tid.

Kuvending

I sin innstilling foreslår rådmannen at kommunen fremforhandler en avtale med Moan om å asfaltere parkeringsplassen ved idrettsanlegget.

Med fem stemmer fikk rådmannens innstilling gehør i formannskapet. Men to av de sju medlemmene stemte imot innstillingen; Erik Fenstad (H) og Bjørn Hammer (Bl).

– Jeg stemte imot fordi jeg mener at dette må gjøres i riktig rekkefølge. Først må det inngås en avtale med Moan idrettspark, og avklare hva som er behov og hvem som er ansvarlig for hva, sier Fenstad til ST.

Truet med mulkt

Moan idrettspark, ved Wiggen, truet Skaun kommune med dagmulkter om ikke kommunen sluttet å «ta seg til rette» på idrettsparkens parkeringsplass.

– Det er snakk om fem busser om morgenen og fem busser om ettermiddagen, sa rådmann i Skaun kommune, Jan-Yngvar Kiel, til ST den gang.

Da ST var på befaring var parkeringsplassen merket av dype og gjørmete spor. Fenstad tar det ikke for gitt at asfaltering løser problemet for godt.

– Når man legger asfalt på et så stort område så får man garantert et overvannsproblem som må løses. Videre er det kanskje behov for kantstener og belysning. Derfor var ikke jeg klar for å stemme for et benkeforslag om å bruke halvannen millioner kroner på dette uten videre, sier opposisjonslederen.

Opp til kommunestyret

Formannskapets vedtak skal behandles av kommunestyret før det endelig kan tre i kraft - eller avvises.

– Det betyr ikke at jeg kommer til å stemme imot når avtalen er klar, men jeg gir ikke en rådmann blankofullmakt til det upfront, sier Fenstad.