— Vi har en følelse av at dette er ett av de beste programmene siden vi startet i 2000, sier Knut Even Wormdal som har stått i bresjen for Orkangerdagene siden starten.

Gjensyn med Morgan

Noe av det mest spesielle ved årets arrangement som varer finner sted 15. – 24. juni, er gjensynet med den engelske visesangeren Kenneth Scott Morgan som 20 år gammel ved en ren tilfeldighet kom med motorsykkel til Norge. Betatt av synet av Snøhetta, ble han fortalt at han var kommet til Norge.

— Han hadde hørt om Trondheim og kjørte dit. Men det var ikke helt slik han hadde tenkt seg Norge, og han dro derfor til Orkanger, hvor han ble boende i 15 måneder, forteller Knut Even Wormdal som husker engelskmannen som bosatte seg for en stakket stund på Orkanger for 50 år siden.

— Kenneth fikk mange gode venner, blant annet i musikermiljøet på Orkanger. Han vant også talentkonkurransen under Orkladagene i 1968, forteller Wormdal som gleder seg til gjensynet med engelskmannen som skal spille på Nedre Rømme torsdag 21. juni før Skaun Småband går på scenen.

Tina Turner og Dixieland

Nedre Rømme er et svært populært treffsted på kveldstid under dagene.

— Det er et gjennomgående godt program med Tina Turner-show med søstrene Wanja og Aina Løvø og Orkdal storband onsdag 20. juni. Allsangkvelden med Nina & Jack fredag 22. juni er svært populær, og det blir ikke dårligere av at Lerka og Queen Beezz varmer opp til allsangen, mener Wormdal.

Lørdag 23. juni kommer talentet Ingeborg Walther, kjent fra Voice hvor hun konkurrerte mot Thomas Løseth, før publikum kan slå ut håret sammen med Dixieland og deretter dansemusikk med Lasse og Nødsambandet,

Tilsammen er det fire kvelder med gratis underholdning på Nedre Rømme hvor det vanligvis kommer mellom 2000–3000 fornøyde mennesker innom.

Tur på fjorden

Tema for Orkangerdagene 2018 er Orkdalsfjorden. I løpet av dagene er det lagt til rette for guidet turer med ei skøyte på fjorden i et strekk på 11 km

— Turene går fra Orkanger til Korsfjorden der vi går på østsida utover og på vestsida tilbake, forteller Wormdal som tar noen forbehold om vær og vind.

Suksessen med oppslagstavlene i Orklaparken blir videreført i år med avduking av solide tavler i Råbygda og Ofstad med bilder og tekst som dokumenterer historia for lang tid framover. Disse tavlene blir behørig avduket lørdag 16. juni.

Ottos kioskkafé og kino

Ellers er Ottos kioskkafé og kino kommet som en ny og verdifull programpost under Orkangerdagene. Her blir det gratis film og åpen kiosk i det tidligere Meieri-lokalet i Kåresgata.

— Otto Dehli som har restaurert bygninga, har nylig produsert en film om Nerøra, som har premiere under dagene, forteller Wormdal som er svært imponert over arbeidet Otto Dehli har lagt ned i Kåresgata 11 hvor han har både kino, lyd- og filmstudio.

Et arbeid han for øvrig fikk Orkdal kommunes Byggeskikkpris i 2017, for.

— Det er ikke mindre enn imponerende, sier Wormdal som håper at mange benytter muligheten til å kikke innom hos Ottos i løpet helgedagene når det vises film og kiosken er åpen.