Klokka 15.34 tirsdag ettermiddag mottok politiet melding om ei trafikkulykke i Folloveien, rett nedenfor Orkdal vidaregåande skole (Follo) i Orkdal. En bil hadde kollidert i et tre. Alle nødetatene rykket ut. Det samme gjorde luftambulansen.

- Det var to personer i bilen, to unge menn. Ingen av dem hadde førerkort. Hendelsesforløpet er foreløpig litt uklart, forteller Tor Kristian Haugan, lensmann i Orkdal og Agdenes.

Fant stjålet bil - to mistenkte pågrepet

Den ene av dem ble fraktet til St. Olavs hospital i helikopter, mens den andre ble kjørt til samme sykehus i vanlig ambulanse. Ingen av dem skal være alvorlig skadd.

Ingen av dem er så langt avhørt. Politiet kan derfor ikke si hvem som satt i førersetet da ulykka skjedde.

Men: Begge tenåringene er elever ved Orkdal vidaregåande skole. Bilen de kolliderte med, hadde de tjuvlånt av en annen elev ved skolen, som de kjenner. De to kameratene hadde tatt bilen, som stod parkert på skolen, uten tillatelse.

- Vi må prøve å finne ut når ting skjedde. Dersom tjuvlåninga av bilen skjedde i skoletida, må skolen sanksjonere i forhold til det, sier rektor Kristoffer Uppheim.

- Hvilke eventuelle sanksjoner snakker vi om her?

- Det er graderte sanksjoner i forhold til ordensreglementet. Det er alt fra tilsnakk til fem dagers utvisning, svarer han.

Slipper fengsel for ørebiting

Uppheim understreker at politiet må bistå skolen for å finne ut hva som har skjedd når. Begge guttene avsluttet siste skoletime denne dagen klokka 15.20. Spørsmålet er blant annet når de har fått tak i bilnøklene.

- Dersom det som har skjedd er definert innenfor skoletida, blir det en streng sanksjon, sier rektoren.

Det ble rutinemessig tatt blodprøver av begge guttene etter ulykka.

- Mye tyder på at bilen har hatt stor hastighet før det ble bråstopp i treet, sier lensmann Haugan.

Det er lav fartsgrense på stedet der ulykka skjedde, og det er inne i et boligfelt.

Ulykka skjedde i Folloveien, rett nedenfor Orkdal vidaregåande skole.