Sporene etter hvor bilen har kjørt av Folloveien vises godt. Tenåringene som hadde tjuvlånt bilen passerte et større tre, kjørte i 25-30 meter over kratt og busker før det ble bråstopp i et mindre tre.

Tenåringer tjuvlånte bil og kolliderte

Klokka 15.34 tirsdag ettermiddag denne uka mottok politiet melding om ei trafikkulykke i Folloveien, rett nedenfor Orkdal vidaregåande skole (Follo) i Orkdal. Alle nødetatene rykket ut. Det samme gjorde luftambulansen.

Det var to personer i bilen, to unge menn. Ingen av dem hadde førerkort. Begge tenåringene er elever ved Orkdal vidaregåande skole.

Bilen de kolliderte med, hadde de tjuvlånt av en annen elev ved skolen. De to kameratene hadde tatt bilen, som stod parkert på skolen, uten tillatelse.

- Flere vitner er nå avhørt, blant annet en sjåfør som møtte bilen i krysset der ulykka skjedde, forteller Tor Kristian Haugan, lensmann i Orkdal og Agdenes.

Haugan vil ikke utdype det som har kommet fram i vitneavhør. Men mye tyder på at bilen har hatt stor hastighet før det ble bråstopp i treet. Og trolig skyldes utforkjøringa at "biltyvene" måtte manøvrere unna den møtende bilen. Her mistet de kontrollen på kjøretøyet.

Den ene av dem ble fraktet til St. Olavs hospital i helikopter, mens den andre ble kjørt til samme sykehus i vanlig ambulanse. Ingen av dem skal være alvorlig skadd.

- Har dere avhørt tenåringene?

- Nei, ikke formelt ennå. Det vil bli gjort, svarer lensmannen.

- Skal flere andre vitner avhøres?

- Ja, sier han.

Bilen de kolliderte med er undersøkt og ikke frigitt ennå. Ett av målene her er å dokumentere hvem av de to som kjørte under ferden.

Rektor ved Follo, Kristoffer Uppheim, varslet at skolen må reagere på det som har skjedd, dersom hendelsen kan knyttes opp mot skoletida.

- Det er graderte sanksjoner i forhold til ordensreglementet. Det er alt fra tilsnakk til fem dagers utvisning, forklarte han dagen etter hendelsen.

Skolen avventer nå politiets etterforskning og vitneavhør, før det avgjøres om elvene mottar en reaksjon derfra.

Veien tenåringene kjørte på da dette skjedde, er en vei som er en del brukt av både turgåere og skoleelever.

Alle nødetatene rykket ut på ulykka.