Orkdal kommune har fått godkjent alle sine rammesøknader i forbindelse med utbyggingen av nytt folkehelsesenter. Nå ventes det bare på svar på spillemiddelsøknader fra kulturdepartementet før arbeidet kan starte. Prosjektlederne for folkehelsesenteret, John Anders Elvrum og Dario Leko håper å få den idrettsfunksjonelle forhåndsgodkjenningen fra kulturdepartementet om kort tid slik at arbeidet kan starte 1. juni.

Den siste tiden har området hvor folkehelsesenteret skal ligge vært gjerdet inne. Det har blitt forberedende arbeid på området hvor det blant annet har blitt gjort prøvegraving for å kartlegge usikre forhold i grunnen, omlegging av fjernvarme, vann og avløp.

Nye parkeringsplasser

I forbindelse med arbeidet som mest sannsynlig starter 1. juni vil det skje store endringer i og rundt Orklahallen. Den største forandringen er at den nåværende innkjørselen til Orklahallen og Idrettsparken blir stengt. Den vil heller ikke bli åpnet igjen.

- Den blir stengt med en gang arbeidet starter og den vil ikke bli åpnet igjen. I perioden 1. juni til 1. august har vi fått tilgang til deler av parkeringsplassen til Oti-senteret. Det er snakk om 50 parkeringsplasser. Det vil bli merket godt hva som er tiltenkt parkering til Orklahallen og Idrettsparken. Vi skal prøve å legge til rette så godt det lar seg gjøre for brukerne av Orklahallen og Idrettsparken, sier prosjektleder Dario Leko.

Ny innkjørsel

Fra og med 1. august vil det bli opparbeidet en parkeringsplass på andre siden av veien for 3T. Det er også der den nye parkeringsplassen skal være med 200 parkeringsplasser når den står ferdig.

- I tillegg vil det etableres en ny vei fra tverradkomsten som går over der hvor skotthyllbanen ligger nå og forbi garderobeanlegget. Dette er til bruk for varelevering og handikappede som skal komme seg helt inn til anlegget. Det vil bli et fysisk skille mellom kjørende og gående/syklende for å opprettholde sikkerheten, sier Leko.

Tennisbane og skateplass

Både tennisbanen, BMX-banen og skateplassen vil bli flyttet og vil ikke være mulig å bruke mens utbyggingen av det gigantiske anlegget pågår.

- Disse anleggene vil ikke være operative under utbyggingen, men tanken er at de skal reetableres etter at byggingen av folkehelsesenteret er ferdig, men da på en annen plass på tomta, sier Leko.

Prosjektlederne håper at folk har forståelse for de endringene som nå skjer.

- Jeg håper folk forstår at dette blir midlertidig og at det kreves at vi gjør det på denne måten for å gjennomføre prosjektet. Vi håper og tror at folk vil være fornøyde når det står ferdig, sier Leko.

- Har fått god informasjon

Leder i Orkanger IF Stein Ove Aanonsen forteller at idrettslaget har fått god informasjon fra kommunen om det som skal skje, men litt utfordringer vil det likevel by på.

- Vi har blitt godt informert av kommunen om dette prosjektet. Vi ser at det blir noen utfordringer med tanke på parkering. Vi har jo en del større arrangement som krever litt parkering og der må vi finne noen andre løsninger. Vi har hatt litt kontakt med bedrifter som ligger rundt her om å få bruke noen av parkeringsplassene der, sier Aanonsen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Dario Leko som er en av prosjektlederne for folkehelsesenteret håper folk forstår at dette blir midlertidig. Foto: Arkiv