Sist uke skrev ST at Øyvind Togstad og Stig Løvseth gir seg som trenere for Orkangers 2. divisjonslag i håndball. Togstad som også er leder i håndballavdelingen har imidlertid jobbet godt med å erstatte seg selv og Løvseth. For torsdag ble det klart at den tidligere tunisiske landslagsspilleren Raja Toumi tar over treneransvaret. Toumi har ti sesonger bak seg i eliteserien i Norge for blant andre Nordstrand, Gjerpen og Byåsen. Med sine 230 kamper, 982 mål og syv VM-sluttspill for Tunisia, kan en vel trygt si at det ikke står på erfaringen for 40-åringen som også har tatt den høyeste trenerutdanningen.

- Vi er veldig godt fornøyd med at vi fikk landet dette her. Raja har veldig mye erfaring fra det tunisiske landslaget, hvor hun var kaptein. I tillegg har hun ti år i eliteserien og har den høyeste trenerutdanningen. Hun ønsker nå å starte trenerkarrieren sin på Orkanger og det er vi veldig glade for, sier Togstad.

Flytter til Orkdal

Toumi tar over treneransvaret fra august, men vil komme til Orkanger om to uker for å gå gjennom noen treninger med sin nye klubb.

- Hun kommer til å flytte til Orkdal og starter jobben 1. august. Vi trenger tilflytting til Orkdal så vi bidrar med det også. Akkurat nå er vi på leting etter en bopel til henne. I første omgang er det hun som flytter, men det er ikke utenkelig at hun tar med hele familien etter hvert, sier Togstad.

Noe språkproblemer vil det heller ikke bli. Toumi snakker flytende norsk, arabisk og fransk.

Vil bidra på herrelaget

Først og fremst skal Toumi har ansvaret for Orkangers 2. og 3. divisjonslag på damesiden, men hun skal også bidra på herrelaget og i aldersbestemte klasser.

- Raja går inn i et trenerengasjement i OIF Håndball. I tillegg jobber vi med å få på plass en sivil jobb til henne, sier Togstad.

Tror det blir et løft

På torsdagens trening ga Togstad spillerne beskjed om hvem som skulle ta over treneransvaret og tilbakemeldingene var utelukkende positive.

- Det var meget gode tilbakemeldinger fra spillerne som nå gleder seg stort. Dette blir en skikkelig vitamininnsprøyting og vi håper og tror at dette vil gi håndballen lokalt et stort løft. Vi kommer til å fortsette vår ambisjon om å utvikle lokale håndballspillere, sier Togstad.

OIFs damelag har hatt en imponerende utvikling de siste årene. I fjor berget de plassen i 2. divisjon etter å ha rykket opp året før og i årets sesong klarte de å etablere seg som et habilt 2. divisjonslag med en 8. plass.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Leder i OIF håndballavdeling Øyvind Togstad er strålende fornøyd med treneransettelsen og tror det blir en vitamininnsprøyting for klubben. Foto: Arkiv