Orkdal

Mest lyttende, men også delvis ivrig med spørsmål og innspill, satt fylkesordfører Tore O. Sandvik på bakerste benk som tilhører under Orkangerkonferansen 2018 torsdag.

— Mye positivt

— Hvilken nytte har fylkesordføreren av en slik konferanse?

— Det er alltid nyttig å bli oppdatert på ting som skjer i en veldig viktig næring. Denne næringa er jo også særdeles viktig her i Midt-Norge, både på teknologisiden, med Sintef som spesielt viktig, og leverandørsiden, sier Sandvik.

Ja, det er mange som tjener til sitt daglige brød innenfor segmentet olje og gass i landsdelen.

— I 2014 hadde vi ei telling som viste at det var ca. 15 000 ansatte innenfor denne bransjen i de to trøndelagsfylkene. I ettertid har vi nok opplevd en reduksjon, da hele bransjen måtte kutte årsverk og kostnader, men det gikk ikke på bekostning av antall ledige. Det førte til at andre bransjer kunne rekruttere særdeles kompetent arbeidskraft, sier Sandvik.

— Hvordan er det å komme til Orkdal?

— Det er artig, og det skjer mye positivt her. Etableringen av Norsk Kylling er en positiv sak, selv om det i realiteten handler om den enes brød, og så videre... Jeg er også begeistret for Folkehelsesenteret, som ordfører Oddbjørn Bang nevnte i sin velkomsthilsen. Dette er også et veldig viktig og positivt tiltak.

Roser dugnadsånden

— Har du besøkt Thamspaviljongen?

— Den har jeg besøkt før. Og den ser jeg på som et positivt krydder, og som sier noe om dugnadsinnsatsen her. Det er ikke bare Knyken-gjengen som gjør seg fortjent til ros for dugnadsånden. Vi som politikere trenger ikke alltid å bevilge hundrevis av millioner for å få realisert gode tiltak, sier Tore O. Sandvik.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300