Orkdal

Det sier Thomas Reinertsen, som de siste åra har vært leder for programkomiteen for Orkangerkonferansen. Det er programkomiteen som bestemmer hvem som hvert år står på lista over foredragsholdere.

Samarbeider litt

— Når starter jobben med å lage programmet for konferansen, Reinertsen?

— Vi samles etter sommerferien. Da evaluerer vi den siste konferansen, og vi starter planlegginga av neste års konferanse. Det som er viktig for oss er at innholdet på den neste konferansen må være i takt med tiden og utviklinga, den må være aktuell.

Komiteen er vel vitende om at det er mange lignende konferanser i Midt-Norge.

— På aksen Kristiansund-Steinkjer, har vi en rekke slike konferanser. I tillegg til de velkjente her i distriktet, har vi store konferanser både i Kristiansund og Steinkjer, i tillegg til flere små. Målet er å utfylle hverandre, ta hensyn til den enkelte konferanse sin særegenhet og ikke tråkke hverandre på tærne. Vi samarbeider også litt oss arrangørene imellom, sier Thomas Reinertsen.

Må være levedyktig

— Er Orkangerkonferansen for nerder?

— Vi er jo en liten «menighet» her, der likesinnede møtes og synes det er viktig å høre på hva som blir sagt. Men vi innser at alle ikke er helt med på alt. Det viktigste er nok nettverksbygging, der du kanskje oppdager en leverandør du ikke visste om fra før, og der kaffepausen ofte er viktigere enn selve foredraget. I år tok vi et valg om å fordele innholdet i foredragene ca. 50:50 på olje/gass og fornybar energi. Vi innser at en konferanse som er for ensidig mot olje/gass, og en konferanse som blir for lokal, ikke er levedyktig, sier Reinertsen.

Kanskje noen færre?

Og – «nerdestempelet» til tross – tilbakemeldingene fra deltakerne på konferansen er så å si uslåelige.

— Vi sender ut evalueringsskjema til samtlige deltakere hvert år, og i 2016 svarte hele 97 prosent av deltakerne at de var veldig fornøyd med konferansens faglige innhold, Bårdshaug Herregård som arena, verdien av dagen og at de ønsker å komme tilbake. Det er jo et resultat som er nesten umulig å slå. Derfor føler vi at vi treffer godt. Vi bruker heller aldri lang tid på å få ja fra foredragsholdere som blir forespurt om å komme, sier han.

— Hvordan er utviklingen i antall deltakere?

— Det er kanskje noen færre i år enn tidligere år, men vi er fornøyd med mellom 70 og 100 deltakere.

Resultatet i år er 68 deltakere, hvorav ca fem av de påmeldte ikke møtte.

Trekker seg

Thomas Reinertsen har de siste tre-fire åra vært leder for programkomiteen, som i år i tillegg har bestått av Morten Wolden, Inge Helgeton, Oddbjørn Nupen og Snorre Lillesand. Nå trekker Reinertsen seg ut.

— Jeg føler det er riktig at andre får slippe til. Det er alltid sunt å skifte mannskap. Det hører også med til historien at jeg ikke lenger har like stor tilknytning som før til det som skjer på Orkanger etter det som skjedde i Reinertsen AS, sier han.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300