- Det ble litt av en kveld! 48 løpere i konkurranseklassen og 152 trimmere. Og ny løyperkeord, sier Noralf Rune Dahlen hos arrangørene Børsa IL og Skaun IL.

Motbakkeløpet Våttån Opp ble fredag kveld arrangert. Det var start på den gamle grusbanen på Einmoen i Børsa.

SE RESULTATLISTA HER

Løpsunderlaget er litt asfalt, grus, skogsvei og skogsti. Målgang er på Våttån, cirka 445 meter over havet. 400 høydemeter skal over 3,9 kilometer forseres i en løype med over ti prosent stigning i snitt.

Før fredagens løp var løyperekorden delt mellom to mann: Skiløperen Mathias Rundgren fra Byåsen og den tidligere syklisten Kristian Forbord (29), nå bosatt i Buvika, med tida 20 minutter og fem sekunder.

Tidligere syklist håper å slå løyperekorden

Forbord, som vant både i 2016 og 2017, stilte til start igjen. Og på forhånd varslet han rekordforsøk. 29-åringen som løper for Rindal IL, knuste både konkurrentene og den tidligere rekorden. På toppen viste klokka 19,29.

- Vi takker for en fantastisk dag med utrolig bra oppmøte, imponerende løpere og flinke trimmere. Været gjorde sitt, men også folket. Ny løyperekord satt av Kristian Forbord, og hele 36 sekunder under forrige rekord, er imponerende, oppsummerer arrangøren.

Lars (13) løper på Ingebrigtsen-tider