Skaun

Konsertene spente fra svingende latinorytmer på Rossvollheimen, til pur ung spilleglede blant korpsmedlemmer som fikk blåse i takt med selveste The Brazz Brothers i Rossvollhallen - det hele arrangert av kultur, fritid og frivillighet

Jazzkonsert under åpen himmel

Fjorårets jazzkonsert med Mambo Compañeros ved Sansehagen på Rossvollheimen ble en stor suksess, og de ble derfor invitert tilbake i år. Været var fint og gleden stor da de eldre kunne svinge seg etter eksotiske latinorytmer under åpen himmel.

— Rundt 150 deltok totalt med beboere, ansatte og besøkende, kunne kulturkonsulent i Skaun, Steinar Haugen, fortelle i etterkant.

I tillegg til musikk var det tilbud om både grillmat, øl og kaffe.

Glade musikanter

Spente unger fra Skaun barne- og ungdomskorps entret scenen sammen med The Brazz Brothers foran omtrent 700 tilskuere fredag formiddag.

— Det var skikkelig artig å holde konsert sammen med dem, og det var artig å få til ting, smiler Iver Pedersen (11).

Han spilte saksofon under konserten, noe han har gjort i tre år. Korpskompis Jon Arthur Sellie (12) har spilt trompet i fem år, og er helt enig med Iver.

— Det er artig å gjøre folk glade, og å motta jubel på konserter. The Brazz Brothers er kjempeflinke og jeg liker musikken de spiller, sier Jon Arthur, og tilføyer at han bestemt seg for å spille trompet i minst ti år til sammen.

Han har kommet halvveis til første mål. Trivelige folk og god stemning er bare noen av grunnene til at han trives i korpsmiljøet. Han slenger også på at vi ikke skal se bort fra at de starter eget band.

— Ja, «koffor itj». Da kan bandet hete «The Old Boys».

Hvorfor akkurat det navnet?

— Jeg kom på det helt tilfeldig, akkurat nå, smiler han.

Involverte de unge musikantene

Mari Wold (9) og Isolde Wiggen (10) er også godt fornøyde etter konserten.

— Det var veldig morsomt. Vi hørte hva de spilte, så fulgte vi bare etter dem. Følte musikken, sier Isolde og skryter av at bandet var flinke til å involvere og undervise dem.

The Brazz Brothers bød veldig på seg selv, og hadde det unge publikummet i sin hule hånd. Det så ut som musikken falt i smak, for det var fullt fokus mot det som foregikk på scenen. Musikerne viste hvordan instrumentene virker og hvordan man kan bruke dem på en leken måte, til latter og fnising fra tilhørerne.

Godt besøk

Kulturkonsulent Haugen er glad for å få bandet tilbake til Skaun.

— Det er 20 år siden sist, men det skal ikke gå like lenge til neste gang, lover han og deler ut boka «På tur i Skaun» til bandet så de lettere skal finne tilbake.

Haugen forteller at det på begge sommerkonsertene til sammen har vært nesten 900 besøkende, noe de er veldig godt fornøyde med.

— Dette er realisert gjennom den kulturelle skolesekken, og i dag er elevene ved alle skolene i Skaun invitert hit.

Førstkommende søndag ettermiddag blir det en ny konsert i sansehagen. Da vil Viggja musikkorps og Buvik musikkorps lage underholdning, for både beboere og andre som ønsker å få med seg konserten.

Toril.Langmo.Skjetne

@avisa-st.no

480 01 020