Coops butikk på Orkanger har lenge vært for liten. Det gjelder både selve butikkarealet og parkeringsplassen utenfor butikken.

Coop Orkla Møre ønsker derfor å bygge en Coop Extra-butikk på Orkanger, og det skal skje på det som omtales som Blåsmo-tomta.

Innspill

Det kom en del innspill fra kommunen, blant annet når det gjelder parkering, etter oppstarten av planarbeidet tidligere i vår, og disse er tatt inn i det planforslaget som Coop håper å få sendt inn til Orkdal kommune.

Men prosessen har tatt litt lengre tid enn først antatt, og det skyldes at to av innspillene til planoppstarten har vært mer krevende når det gjelder tidsbruk.

Arkeologisk registrering

- Vi har fått to innspill som krever mer tid. Det ene handler om grunnundersøkelser der bygningsmassen er i dag, og det andre er krav til ei arkeologisk registrering på den delen av tomta som ikke er bebygd, forteller Lars Ove Valaas-Breivik, som er direktør for eiendoms- og forretningsutvikling hos Coop Orkla Møre.

Ifølge Valaas-Breivik er den arkeologiske registreringa satt i bestilling.

Ferdig til jul?

- Vi håper å få det til før sommeren. Om alt går greit, blir planforslaget vårt sendt til offentlig behandling før ferien. Da kan planen være ferdig før jul, og da blir det byggestart rundt nyttår, sier Valaas-Breivik.

Dersom dette blir framdriftsplanen, planlegger Coop Orkla Møre å åpne Extra-butikken på Orkanger til jul i 2019.

Coop Extra Orkanger kan bli et bygg som byr på både butikk, leilighter og uteområde i ett og samme bygg.

Hage på taket

Det er ikke noe tradisjonelt butikkbygg som planlegges på Orkanger. Coop Orkla Møres arkitekt, Sporstöl, har tegnet en løsning med butikk på grunnplanet, og 19 leiligheter fordelt på to etasjer. Det mest spesielle er imidlertid at det skal anlegges hage og lekeplass på taket.

Det vil bli lekeplass og hage midt på taket. I tillegg vil det være uteplass ved hver enkelt leilighet.

For salg om ett år?

- Dette er blitt veldig godt løst av arkitekten vår. Her er det mye som skal på plass på ei lita tomt, så det har vært utfordrende for arkitekten uttalte Valaas Breivik da ST først skrev om de spenstige planene i oktober i fjor.

Coop Extra-bygget vil ha ei grunnflate på 1850 kvadratmeter, mens leilighetene vil være fra 66 til 94 kvadratmeter. Om alt går etter planen, vil leilighetene bli lagt ut for salg våren 2019.

Prisen på leilighetene er ennå ikke klar. Det er heller ikke prisen for hele prosjektet.

- Det er for tidlig å si noe om det ennå, sier Valaas-Breivik.

Når det gjelder dagens Coop-butikk på Orkanger, vil den bli revet og erstattet med boliger.

Coop Extra Orkanger kan bli et bygg som byr på både butikk, leilighter og uteområde i ett og samme bygg. Foto: Sporstöl