Da Eva og Arild Lund luftet hundene langs Grønnlandsskjæret, i Skaun kommune, lørdag morgen, ble de møtt av et alt annet enn festlig syn.

– Vi bor rett over skjæret, og siden det var så voldsomt til bråk der hele natta så tenkte vi at vi måtte gå ned for å se hvordan det så ut, sier Eva, til avisa Sør-Trøndelag.

– Og hvordan så det ut?

– Det såg itj ut!

– Glassbrott overalt

Knuste flasker, bh-er, potetgullposer, plastikkposer og dopapir var bare noe av det som lå igjen etter ungdommens strandparty. Ekteparet fylte to fulle søppelposer med rask og søppel.

– At ungdommen bruker plassen er jo fint, så man må regne med én og annen fest på en så fin plass. Men jeg syns ikke det skal se ut sånn når de forlater området, sier Eva.

I tillegg til to poser med søppel, etterlot gjestene seg flust med glassbrott.

– Man knuser ikke glassflasker på ei sandstrand. Det ligger glassbrott overalt i sanda! Jeg tenker på store og små føtter som skal ferdes der - og dyr.

Felles ansvar

Lund sier til ST at det ikke er Skaun kommunes ansvar å holde stranda ryddig.

– Stranda blir ikke en fin plass å komme til hvis det ikke er noen som rydder. Grønnlandsskjærets venner gjør en enorm innsats, men de begynner å bli eldre og har ikke den samme energien til å ordne alt der, slik som vi alle har blitt vant til at de har gjort. Derfor må vi som bor rundt også trø til, og hjelpe til, sier Lund.

Det var på Facebook lørdag morgen at hun la ut et irettesettende innlegg på facebook. Hun presiserer at hun ikke er ute etter å henge ut ungdommen.

– Litt liv på sommeren må man tåle, bare man slipper å bruke så mye tid på å rydde etter dem. Men jeg tror at de som var der i helga har fått med seg at de glemte å rydde denne gangen.