Hemne

Telt tas ned, soveposene pakkes og campingvognene ryddes. Lånkerevyen er i ferd med å pakke sammen etter Humorfestivalen i Hemne.

— Dette er det kjipeste med hele festivalen, sier Trude Myran Kjøsnes.

Fire priser

Men så har de til gjengjeld hatt fine dager mens det varte.

— Helt knall. Her har arrangøren alt på stell og vi blir fulgt godt opp. Det finnes ikke festival med bedre mat, og dugnadsfolket som er med er effektive og flinke. De kan å være vertskap, og er trivelige og positive. Det er tydeligvis ikke noe problem å få med folk, sier Erlend Engan.

— Og livet på campen?

— Lite søvn, men ellers bra. Du kan jo sende en hilsen til våre teltnaboer fra Budal for musikken og for at de har ei ekstremt variert spilleliste, sier Engan med et smil.

Hege Bjerkli Daaland (midten) serverte mat blant annet til Lånkerevyens Jannike Klæbo Nordgård og Tomas Woldseth.

Lånkerevyen har også god grunn til å være fornøyd med det revyfaglige. Hele fire priser ble delt ut til denne talentfulle gjengen etter finalen lørdag kveld. Dermed rykker de ifra på toppen av lista over Norges mestvinnende revylag.

— Det er utrolig artig, og vi er ekstremt fornøyd, sier Inger-Lise Klæbo Nordgård.

Ungdomssatsing

Mange spør seg sikkert: Hva er det med Lånkerevyen som gjør at de lykkes gang på gang? ST stiller spørsmålet til Roger Nordgård, som i mange år har bidratt med galskap på scenen. Du husker for eksempel kanskje han som stablet stoler for noen år siden?

— Det er tre svar på spørsmålet; øving, øving og øving, sier Nordgård.

— Men dere må jo ha noe å øve på?

— Ja, vi kommer med ideer, og så utvikler de seg. Det blir litt som å så et frø, så vokser det opp noe stort.

Nordgård ønsker også å trekke fram etableringa av egen ungdomsavdeling i 2000.

— Siden da har vi fått fram mange dyktige skuespillere som utgjør et flott samspill med oss som er litt eldre.

Nummeret «By på dæ sjøl», om organdonasjon, tok tre av de fire prisene Lånkerevyen hentet hjem.

Mye av ingenting

Lånkerevyen er også kjent for å lage knallgode revynummer av noe de aller færreste tenker er en revyidé. For eksempel når du mangler spiker når du skal henge opp et bilde. Det høres i utgangspunktet ikke ut som et revynummer, men Lånkerevyen får det til å bli hysterisk morsomt. Samtidig evner de også å fange de mer alvorlige temaene. I helga fikk de tre av de fire prisene for nummeret «By på dæ sjøl», som handler om organdonasjon.