Da Orkdalsbanken stadion ble bygget i 2008 skulle den ha kriteriene til å kunne arrangere Eliteseriekamper for kvinner og 1. divisjonskamper for herrer. Stadionet hadde alt bortsett fra en godkjente garderobefasiliteter, men Orkdal IL fikk dispensasjon fordi de hadde planer om å bygge et nytt idrettshus. Det er de planene som nå skal realiseres.

- Anleggsansvarlig i NFF ga oss dispensasjon til tross for at garderobefasilitetene ikke innfridde kriteriene. Den gang hadde vi planer om å bygge et idrettshus, men det ble en for stor økonomisk investering på den tiden, sier daglig leder i Orkdal IL Magne Fossbakk.

575 kvadratmeter

Idrettshuset skal ha to etasjer som begge er på nærmere 300 kvadratmeter. I første etasje blir det dommergarderober, samt fire spillergarderober som vil innfri dagens krav. Det vil gå både trapp og heis opp til andre etasje. I 2. etasje skal det være kontorer, møterom og en stor aktivitetssal på 150 kvadratmeter.

- Bygget vil bli stående mellom nåværende klubbhus og hovedinngangen til stadion. Idrettshuset har en kostnadsramme på 7,4 millioner kroner, forteller Fossbakk.

Idrettshuset på nærmere 600 kvadratmeter skal ligge mellom det nåværende klubbhuset og hovedinngangen til Orkla Sparebank stadion.

Vil starte i sommer

Torsdag 14. juni skal Orkdal IL ha et ekstraordinært årsmøte hvor dette er eneste sak på blokka. Det vil mest sannsynlig være en formalitet for å få det endelig godkjent i klubben. Håpet er at byggingen kan starte allerede til sommeren.

- Vi er i dialog med kommunen og vi er i en søknadsprosess. Det er noen småting som enda gjenstår, men vi har et håp om å starte byggingen i løpet av sommeren. Om vi klarer å komme i gang da, vil bygget stå ferdig en gang på nyåret. Målet er å få råbygget tett slik at vi kan jobbe innvendig på vinteren, sier Fossbakk.

Slik skal huset se ut på fremsiden og baksiden.

Kan bli billigere

I prisen på 7,4 millioner er det ikke regnet inn dugnadsinnsats, men tanken er at knykengjengen skal bidra en del på bygget. Dugnadsgjengen i Knyken har lagt ned en utrolig mengde arbeid i Knyken. Dugnadsinnsatsen siden arbeidet med Knyken startet nærmer seg snart svimlende 50 millioner kroner. Det er med andre ord ikke utenkelig at idrettshuset blir billigere enn kostnadsrammen tilsier.

- Vi har regnet med en del dugnadsinnsats, selv om det har vært en noe forsiktig kalkulering, men vi regner med at bygget blir noe billigere enn hva kostnadsrammen er nå, sier Fossbakk.

- Er det taktiske årsaker til at dere nå vil få opp dette bygget før kommunesammenslåingen?

Idrettshuset har en kostnadsramme på 7,4 millioner kroner og skal inneholde blant annet fire garderober og en stor aktivitetssal.

- Nei, det handler rett og slett om at vi har hatt planer om dette bygget siden vi bygde stadion for snart ti år siden. Vi har levd på dispensasjon siden den gang og det har hengt litt over oss. Nå følte vi at det var på tide fordi vi har økonomien i bunn for å gjøre det, sier Fossbakk.

- Stort løft

Fossbakk tror dette bygget vil heve kvaliteten på anlegget betraktelig og vil gjøre det lettere for lagene som bruker stadion fremover.

- Det kommer til å bli bedre på alle mulige vis. Med fire nye garderober vil dette gjøre det lettere å arrangere turneringer og kamper på alle nivå. Standarden vil bli hevet mange hakk, fastslår Fossbakk.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255