Per Aage Estenstad og Magnar Larsen var onsdag på skogstur i Ribygda i Skaun. Planen var å kjøre inn til parkeringsplassen ved Kvennsjøen. Men på grunn av at en tømmerbil stod parkert på veien inn til vannet, måtte de parkere ved lundingsplassen, cirka 100 meter før parkeringsplassen.

Her stod bjørnen

- Vi kom fram hit i 11.15-tida, og det var her vi så merkene på flere trær. De så ganske ferske ut, kanskje et par dager gamle. Det var antydning til kvae på dem, sier Estenstad.

- Hvor høyt opp på trærne går merkene?

- Opp til brysthøyde på meg, cirka halvannen meter, svarer han.

- Er det klomerker?

- Ja, det er det. Og jeg tror ikke det er elg som gjør dette på denne tida av året, den herjer ikke sånn nå.

- Så dere mistenker at det er bjørn?

- Ja, vi tror helst at det er det. Det ble jo observert bjørn i forrige uke i Espa på Orkanger også, så det er nærliggende å tro at også dette kan være det, sier den tidligere læreren ved Skaun ungdomsskole.

- Dere ble ikke skremt av å gå i terrenget der etter kloremerkene på trærne?

- Nei, men det var greit å være to, sier han.

- Vi gjør ikke noe mer med bjørnehistorien nå

For ukjente ligger Kvennsjøen cirka fire og en halv kilometer fra Eggkleiva sentrum, hvis du følger bilveien. Området er et yndet tur- og bærterreng.

Etter at Estenstad kom hjem fra skogsturen, googlet han "kloremerker bjørn".

- Bildene jeg fant der ligner mistenkelig på de vi så på trærne, sier han.

En kjenning av Estenstad mener også han så noe mistenkelig i fjor ved Fokksjøen, cirka 500 meter i luftlinje fra Kvennsjøen. Her ble det visstnok observert avføring og kloremerker av et dyr, som angivelig stammer fra bjørn.

Er dette terror-elgen?

Dette ble imidlertid ikke rapportert inn til Statens naturoppsyn (SNO), så det ble aldri undersøkt og eventuelt dokumentert og bekreftet.

Nærbilde av furustamme som kanskje viser bjørnespor. Foto: Per Aage Estenstad