Stein Ola Moksnes (54) fra Trondheim ble 15. august i fjor ansatt på fulltid som daglig leder i Buvik IL. Men i midten av mai ble det kjent at han hadde sagt opp.

Dette er Buvik ILs nye daglige leder

- Det er ingen dramatikk i dette, sa han til ST 24. mai.

Moksnes ba om å få gå av allerede 1. juni. Årsaken var at han hadde fått muligheten til en ny jobb. Fretex blir hans nye arbeidsgiver og han skal jobbe innen psykiatri (DPS).

- Jeg har fått en gylden anledning til å prøve meg innenfor et fagområde jeg tror jeg passer godt i, forklarte 54-åringen.

Nå har han sagt opp

Jørgen Høyem, styreleder i Buvik IL, forteller at Moksnes fikk aksept for å forlate idrettslaget 1. juni.

- Vi har hatt en god dialog med ham, og vi var fleksibel der, sier Høyem.

- Blir han erstattet? Skal dere utlyse stillingen på nytt?

- Vi har ikke tatt stilling til det ennå. Førstkommende mandag har vi styremøte, og da vil saken bli satt på agendaen, sier styrelederen.

- Dersom Moksnes skal erstattes, vil det uansett ta tid før en ny daglig leder er på plass?

- Ja, nå kommer sommeren. Og med en eventuell utlysning og påfølgende intervjuer, går nok dette året fort. En ny daglig leder vil trolig først være på plass i 2019 en gang, sier Høyen, som gjentar at de skal gjøre opp status omkring dette på styremøtet over helga.

Se alle bildene fra Krokus Cup

- Har Moksnes gjort en god jobb for idrettslaget det knappe året han har vært der?

- Både ja og nei, vil jeg si. Det har jo tatt litt tid for ham å komme inn i ting, selvsagt. Han har kastet opp en del baller, som vi nå må ta ned og fullføre. Med andre ord: Han har satt i gang en del prosjekter, men på grunn av kort tid får han ikke fullført det helt til mål, sier Høyem, som roser Moksnes for at prosjekter som blant annet ny hjemmeside, klubb-shop, søknad til snøkanon og 3V3-baner på fotballanlegget er iverksatt.

- Men det er positivt at han har "ristet litt i oss" og "rørt opp i ting", legger styrelederen til.

- Er det noen som har overtatt oppgavene hans nå?

- Ingen bestemt person. Vi har fordelt det litt mellom oss, svarer Høyem.

Buvik IL har i dag cirka 1400 medlemmer.