Hemne

Målbakken kommer om kort tid for salg. Eiendommen omfatter hovedbygning (tidligere Hemne psykiatriske sykehjem), med tilhørende stabbur, uthus/garasje (også benevnt som arbeidsstue) og to store brakkerigger bestående av til sammen 36 brakker, hybelhus i Haugaveien, og seks leiligheter på Skeiet. Leilighetene er i dag utleid, resten står tomt.

Var mottak

Området mellom hovedbygningen og hybelhuset er et stort friområde. Det ble for flere år siden lansert planer om å bygge terrassehus i denne skråningen, men de ble aldri realisert. Det er også et belte regulert som friområde mellom eiendommen og Fv 302.

Hovedbygningen og brakkeriggene ble fram til i fjor høst brukt som flyktningmottak i Hemne. Den ble først tatt i bruk til dette formålet i februar 2002.

Samlet eller delt

— En bygning som har vært brukt som flyktningmottak, blir nødvendigvis også utsatt for stor slitasje. Derfor må vi være ærlige og si at hovedbygningen må få statusen «godt brukt», sier styreleder i selskapet Målbakken AS, Jostein Folgerø.

Han er nå i ferd med å lage et prospekt med tanke på salg, enten hele eiendommen eller del for del.

— Primært går vi ikke ut for å selge samlet, men selvsagt er det et alternativ dersom en kjøper er interessert i å kjøpe alt, sier Folgerø.

Omregulering må til

— Vil Målbakken være et lettsolgt objekt?

— Vi kommer til å legge oss på en pris som gjenspeiler statusen på eiendommen. Men den som er villig til å gjøre en egeninnsats, er tomta til hovedbygningen ei drømmetomt med tanke på boligbygging. Både utsikten og arealet er meget bra, og vil gi veldig fine muligheter for kreativitet.

— Kan riving være et alternativ?

— Det må kjøper ta stilling til og søke om tillatelse på vanlig måte. i dag er hovedbygningen regulert til flyktningmottak, men det er trolig en formalitet å få den omregulert til boligformål.

Hovedbygningen reiser seg stor og prektig på tomta, men bærer både ut- og innvendig preg av det Folgerø karakteriserer som «godt brukt». Den består av to etasjer pluss kjeller.

Bygd i 1917

Begynnelsen på slutten for Hemne psykiatriske sykehjem har sin bakgrunn fra et vedtak i fylkestinget i 2000, da det ble bestemt å starte bygging av distriktspsykiatrisk senter (DPS) i Orkdal. Dette førte til avvikling av Hemne psykiatriske. Bygget ble oppført i 1917.

Eiendomsselskapet Målbakken AS er i dag eier av eiendommen. Det er tidligere daglig leder ved Jarlen Mottakssenter, Morten Myking, som er hovedaksjonærer sammen med sin kone.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

Ved hovedbygningen, er det både stabbus og garasje/uthus/arbeidsstue. Foto: John M. Myrhaug